Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na výdatné raňajky – mäkké zapečené vajíčka s ricottou

20 min
2 porcie
vajicka na ranajky

Potrebujeme: 

  • 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 200 g syra ricotty
  • 1-2 lyžice lístkov čerstvého tymianu/pažítky
  • 1 lyžičku nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 hrsť špenátu
  • 4 vajíčka
  • štipku morskej/himalájskej soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  • ⅛ lyžičky vločiek červenej papriky (prípadne viac, ak to máte radi pikantné)
vajicka na ranajky

Mám pre teba tip na jednoduché a výborné raňajky. Myslím si, že všetci máme radi chutné raňajky. A čo milujeme ešte viac? Chutné raňajky, ktoré sa dajú ľahko a rýchlo pripraviť. Tieto mäkké vajíčka v zmesi syra ricotty ťa naplnia energiou, ktorú potrebuješ na začiatok dňa!

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 175 ˚C.

2

Dve malé zapekacie misky zľahka namažeme olivovým olejom.

3

V strednej miske premiešame 2 lyžice extra panenského olivového oleja, ricottu, tymianové listy, petržlenovú vňať a nakrájaný špenát.

4

Zmes rovnomerne rozdelíme medzi dve misky.

5

Na vrch opatrne rozklepneme vajíčka.

6

Vrch vajíčok rovnomerne pokvapkáme olivovým olejom, posypeme troškou morskej soli, čierneho mletého korenia a vločkami červenej papriky.

7

Pečieme 12 – 15 minút alebo kým bielky nestuhnú, ale žĺtky sú stále mäkké.

8

Podávame ešte teplé s chrumkavým opečeným alebo čerstvým chlebom, so zeleninou alebo šalátom.

fit recepty s ricottou

Dobrú chuť do nového dňa 😊!

Nájdi ďalšie inšpirácie pre svoje zdravé recepty. Nahliadni do nášho e-shopu, kde nájdeš aj naše kuchárske knihy, ktoré ti presne takú inšpiráciu dodajú.

kucharske knihy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.