Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Shakshuka – vajíčka na raňajky inšpirované izraelskou kuchyňou

25 min
3 porcie
shakshuka

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžičku sušeného talianskeho korenia, prípadne tymianu, bazalky, oregana...
  • 1 plechovku krájaných paradajok
  • 1 plechovku maslovej bielej fazule
  • ½ lyžičky soli
  • vločky čili (množstvo podľa chuti)
  • 1 vaničku čerstvého špenátu
  • 4 vajíčka
shakshuka

Tieto sýte raňajky sú jednoduché a zdravé – vyrobené z bielej fazule, paradajok, zo špenátu, z byliniek a vajíčok.

Recept je prekvapivo rýchly a ľahký, ale rovnako tak aj chutný. Môžeš ho zvoliť na raňajky, ale pokojne aj ako ľahký obed či večeru.

Ako na to?

1

Vo väčšej panvici si zohrejeme olej a opečieme dozlata nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridáme bylinky.

2

Pridáme paradajky a fazuľu, soľ a čili. Dusíme 5 – 8 minút a potom pridáme špenát.

3

Keď špenát stratí svoj objem, urobíme si do fazule malé jamky a rozbijeme do nich vajíčka.

4

Jemne ich osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme, kým nestuhnú bielky a žĺtky zostanú mäkké.

5

Podávame posypané bylinkami, s čerstvým pečivom, prípadne s hriankami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

431 kcal

1811 kJ

T:

20 g

B:

26 g

S:

36 g

V:

8 g

izraelská shakshuka

Nech ti chutí 😊.

Ak máš rada skôr sladké raňajky môžeš vyskúšať aj jednu z našich raňajkových kaší. Nájdeš ju v dvoch príchutiach v našom e-shope.

ranajkove kase
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.