Tieto sýte raňajky sú jednoduché a zdravé – vyrobené z bielej fazule, paradajok, zo špenátu, z byliniek a vajíčok.
Recept je prekvapivo rýchly a ľahký, ale rovnako tak aj chutný. Môžeš ho zvoliť na raňajky, ale pokojne aj ako ľahký obed či večeru.
Ako na to?
1
Vo väčšej panvici si zohrejeme olej a opečieme dozlata nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridáme bylinky.
2
Pridáme paradajky a fazuľu, soľ a čili. Dusíme 5 – 8 minút a potom pridáme špenát.
3
Keď špenát stratí svoj objem, urobíme si do fazule malé jamky a rozbijeme do nich vajíčka.
4
Jemne ich osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme, kým nestuhnú bielky a žĺtky zostanú mäkké.
5
Podávame posypané bylinkami, s čerstvým pečivom, prípadne s hriankami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
431 kcal
1811 kJ
T:
20 g
B:
26 g
S:
36 g
V:
8 g
Nech ti chutí 😊.
Ak máš rada skôr sladké raňajky môžeš vyskúšať aj jednu z našich raňajkových kaší. Nájdeš ju v dvoch príchutiach v našom e-shope.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz