Doba prípravy: 35 minút
Čo budeme potrebovať na 15 porcií?
- 150 g pohánkovej múky
- 150 g pšenovej múky
- 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
- 50 g lieskových orechov
- 3 lyžice kokosového cukru
- 1 lyžičky mletého zázvoru
- 1 lyžičku perníkového korenia
- 2 zarovnané polievkové lyžice bio kakaa
- 35 g kokosového oleja
- 1 nastrúhané jablko
- 350 ml vlažnej vody
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme k nim prášok do pečiva, mleté lieskové orechy, kokosový cukor, zázvor, perníkové korenie a kakao.
3. Všetko spolu poriadne premiešame.
4. Kokosový olej, nastrúhané jablko a vodu spolu premiešame.
5. Sypkú a mokrú zmes zmiešame dokopy.
6. Na plech (ja som použila 18 x 22 cm) dáme papier na pečenie a vylejeme naň cesto.
7. Koláč pečieme 25 minút na 180°C.
A aký je tvoj obľúbený recept na perník?
Vyskúšaj aj množstvo ďalších famóznych receptov, napríklad aj tých z našich kníh:
A čo ďalšie skúsiť pripraviť na Vianoce?
Zdravé linecké koláčiky zo špaldovej múky
Vianočné zázvorníky
Čokoládovo-pomarančové toliariky
Tradičné bratislavské rožky v zdravom šate
Vynikajúce škoricové hviezdičky
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!