Pečieme na Vianoce: Čokoládovo- pomarančové toliariky

Vytlačiť článok

Bez múky, bez bieleho cukru…čo viac si môžme priať? Už len zapnúť pri pečení vianočné pesničky a bude to tip top. Odporúčam napiecť aspoň dvojitú dávku, pretože je vysoko pravdepodobné, že sa po nich veľmi rýchlo zapráši :-).

Čo potrebujeme na prípravu:

– 12 ks –

  • 3/4 pohára mandlí,
  • 3 lyžice medu,
  • 4 lyžice masla (tenký plátok),
  • štipku soli,
  • 1 lyžičku prášku na pečenie,
  • kvalitnú čokoládu,
  • lyžičku kokosového oleja,
  • 6 fíg,
  • trošku kôry z bio pomaranča.

Ako na to:

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Mandle si pomelieme na múku, zmiešame ich s práškom na pečenie a so štipkou soli.
  3. Pridáme roztopené maslo, med a všetko spolu zamiešme.
  4. Plech vyložíme papierom na pečenie a tvarujeme z cesta malé guličky.
  5. Guličky „splasneme“ a vytvarujeme do tvaru toliarikov. V strede urobíme s prstom priehlbinku.
  6. Pečieme cca 8 minút.
  7. Po vybratí urobíme priehlbinku ešte raz a necháme vychladnúť. Obalíme v čokoláde.
  8. Do stredu si urobíme figovo- pomarančový džem a to rozmixovaním fíg, pomarančovej kôry a 2 lyžíc vody.

fitshaker-vianocne-pecenie

Urobte radosť aj niekomu koho máte radi. Zabaľte pár kúskov do škatuľky a je to :-).

fitshaker-toliariky

Táto moja zásielka putovala kamarátke. Ešte sa však chystám urobiť vianočnú zásielku dobrôtok aj našej ufrfľanej susedke, dvom kamarátom, trom kamarátkam, trom starým mamám a rodine. Uuuf, to aby som sa už pustila do pečenia :-)

fitshaker vianoce

Prajem dobrú chuť a nádherné predvianočné chvíľky :-).

Lucia Švaral

Lucia Švaral

Spoluzakladateľka, inštruktorka a redaktorka vo Fitshaker
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).
Lucia Švaral

Článok bol pridaný dňa 18/12/2014 a zaradený do kategórie: BezlepkovéFitness dezertyReceptyVianočné   |   Autor: Lucia Švaral

Komentáre