Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na rýchly vegetariánsky obed: Zeleninový guláš s cuketou a cícerom

35 min
4 porcie
vegetariansky gulas s cicerom

Potrebujeme: 

  • 1 lyžičku sušenej pažítky
  • 1 lyžičku granulovaného cesnaku
  • 2 lyžičky oregana
  • 1 lyžičku bazalky
  • 2 lyžičky talianskeho korenia
  • 1 lyžičku himalájskej/morskej soli
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 2 mrkvy
  • 2 stredne veľké cukety
  • 100 g paradajkového pretlaku (najlepšie domáceho)
  • 1 plechovku krájaných paradajok
  • 1 plechovku cícera
vegetariansky gulas s cicerom

Hľadáš recept s cuketou? Premeň túto záhradnú úrodu na výdatný, chutný guláš, ktorý je jednoduchý na prípravu a zároveň plný chuti. Cuketa a cícer v dokonale ochutenej paradajkovej omáčke, ktoré môžeš skombinovať so svojou obľúbenou ryžou, cestovinami, quinou alebo so zemiakmi. Verím, že toto výdatné, všestranné jedlo si zamiluje celá tvoja rodina.

Ako na to?

1

Korenie/bylinkové prísady vložíme do malej misky, dobre ich premiešame a odložíme bokom.

2

Vo väčšej panvici si zohrejeme olivový olej a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, ktorú opečieme dozlata. Pridáme nastrúhanú mrkvu a cuketu nakrájanú na kocky.

3

Restujeme na stredne vysokej teplote 10 minút, aby zelenina zmäkla.

4

Potom pridáme paradajkový pretlak a krájané paradajky v plechovke. Privedieme do varu a pridáme zmes namiešaného korenia.

5

Dobre premiešame, znížime teplotu a dusíme 10 minút.

6

Potom pridáme cícer a dusíme, kým cuketa nie je hotová. Ak je zmes príliš hustá, môžete ju zriediť vodou.

7

Podávame s obľúbenými cestovinami, ryžou, quinou alebo so zemiakmi.

8

Servírujeme posypané obľúbeným syrom a čerstvo nasekanou bazalkou, prípadne inými bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

188 kcal

790 kJ

T:

4 g

B:

6 g

S:

29 g

V:

6 g

zeleninový guláš s cuketou

Nech ti chutí 😊!

Var zdravo aj podľa receptov z našich kníh:

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.