Hľadáš recept s cuketou? Premeň túto záhradnú úrodu na výdatný, chutný guláš, ktorý je jednoduchý na prípravu a zároveň plný chuti. Cuketa a cícer v dokonale ochutenej paradajkovej omáčke, ktoré môžeš skombinovať so svojou obľúbenou ryžou, cestovinami, quinou alebo so zemiakmi. Verím, že toto výdatné, všestranné jedlo si zamiluje celá tvoja rodina.
Ako na to?
1
Korenie/bylinkové prísady vložíme do malej misky, dobre ich premiešame a odložíme bokom.
2
Vo väčšej panvici si zohrejeme olivový olej a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, ktorú opečieme dozlata. Pridáme nastrúhanú mrkvu a cuketu nakrájanú na kocky.
3
Restujeme na stredne vysokej teplote 10 minút, aby zelenina zmäkla.
4
Potom pridáme paradajkový pretlak a krájané paradajky v plechovke. Privedieme do varu a pridáme zmes namiešaného korenia.
5
Dobre premiešame, znížime teplotu a dusíme 10 minút.
6
Potom pridáme cícer a dusíme, kým cuketa nie je hotová. Ak je zmes príliš hustá, môžete ju zriediť vodou.
7
Podávame s obľúbenými cestovinami, ryžou, quinou alebo so zemiakmi.
8
Servírujeme posypané obľúbeným syrom a čerstvo nasekanou bazalkou, prípadne inými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
188 kcal
790 kJ
T:
4 g
B:
6 g
S:
29 g
V:
6 g
Nech ti chutí 😊!
Var zdravo aj podľa receptov z našich kníh:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz