Tip na raňajky, desiatu, olovrant či večeru: baklažán na hríbový spôsob

Milujem hríby. Nie každý však túto chuť a ich konzistenciu obľubuje. Preto som vymyslela alternatívu ako nahradiť chuť hríbov bez toho, aby si ich musela konzumovať. Baklažán som varila na mnoho spôsobov, ale tento je pre mňa najprijateľnejší. Ver, že na chrumkavom domácom chlebíku si tento spôsob úpravy baklažánu zamiluješ aj ty.

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 1 stredný baklažán
  • morskú/himalájsku soľ
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžičku červenej papriky
  • 100 ml svetlého piva (môže byť aj voda)
  • mleté čierne korenie
  • korenie na hríby
  • 4 krajce chleba (ideálne domáceho, alebo kváskového)

Ako budeme postupovať?

1. Baklažán nakrájame na jemné rezance, posolíme a necháme odstáť.

2. Na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme červenú papriku.

3. Pridáme baklažán a chvíľu opekáme.

4. Podlejeme pivom, alebo vodou a dusíme, kým sa tekutina neodparí.

5. Dochutíme soľou, čiernym korením a korením na hríby podľa chuti.

6. Baklažán restujeme za stáleho miešania do opečenia.

7. Podávame na chlebe opečenom v hriankovači, alebo na suchej panvici.

 

Výživové hodnoty:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1013 kJ

241 kcal

6 g 39 g 6 g 10 g

baklažán recepty

 

ranajky

Budem sa tešiť, ak recept vyskúšaš a dáš nám vedieť, ako ti chutilo ;-).

 

Viac zaujímavých receptov nájdeš aj v našich knihách:

zdravé recepty

 

Vyskúšaj s baklažánom aj tieto recepty:

Zapečený baklažán plnený bryndzou

Zapečené baklažánové košíčky plnené kuracím mäsom

Mini baklažánové pizze

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 04/10/2019 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéDesiataOstatnéRaňajkyReceptyVeganVegetariánske   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre