Tekvicový chlieb nasladko: tip na raňajky aj pre deti od 2 rokov

Ako rada začínaš svoj deň? Sladkým či slanými raňajkami? Alebo si pochutnávaš len na káve? Ak patríš k tým, ktorým raňajky nesmú nikdy chýbať a sladkému pečivo neodoláš, potom je tento recept na tekvicový chlieb aj pre teba. Vyskúšaj ho pripraviť. ;-)

Doba prípravy: cca 70 minút

Čo budeme potrebovať na 15 kúskov?

  • 1 stredne veľkú maslovú tekvicu
  • 200 g bieleho gréckeho jogurtu
  • 150 g celozrnnej múky (pre bezlepkovú verziu pohánkovú)
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 1 lyžičku sušeného zázvoru (príp. čerstvého a nastrúhaného) – vynecháme, ak robíme recept pre deti
  • 3 lyžice datľového cukru (príp. kokosového či trstinového)
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 1 dl kvalitného mlieka (príp. rastlinného)
  • 50 g kvalitného masla

Ako budeme postupovať?

1. Tekvicu umyjeme a rozkrojíme na polovicu. Vyberieme jadrovník, pokrájame ju na menšie časti a dáme piecť na 170°C,  kým tekvica nezmäkne (cca 15-20 minút, závisí od veľkosti jednotlivých kúskov).

2. Upečenú a vychladenú tekvicu rozmixujeme tyčovým mixérom na pyré.

3. K pyré pridáme všetky zvyšné suroviny a poriadne cesto premiešame. Ak by bolo cesto príliš hutné, pridáme ešte jogurt alebo mlieko.

4. Do rúry vyhriatej na 170°C dáme piecť chlebík na približne 40 minút. Potom skontrolujeme špáradlom, ak sa cesto bude ešte lepiť, necháme ešte pár minút dopiecť. Chlieb je hotový, keď sa cesto na špáradlo nelepí.

Recepty z tekvice maslovej

 

Tekvica recepty fitness

 

Recepty z maslovej tekvice

 

Maslová tekvica recept

 

Tekvicový chlieb

Odporúčam vyskúšať tento chlebík s domácim jahodovým alebo figovým džemom. Je to dokonalá kombinácia leta a jesene na tanieri. 

 

Hľadáš viac tipov na recepty pre detičky? V našej Fitshaker knižnici sa práve objavila novinka – kniha Zdraví papkáči, ktorá obsahuje viac ako 100 receptov od prvých príkrmov až pre deti do 3 rokov:

recepty pre deti od 2 rokov

 

Aj toto si so svojím 2-ročným drobcom môžete pripraviť na raňajky:

Vynikajúce nadýchané jablkové lievance so škoricou

Jogurtovú ovsenú kašu s drobným ovocím

Zapekané bezlepkové palacinky s tvarohom a hrozienkami

Veronika Kašická

Redaktorka vo Fitshaker
Ako maskérka v divadle sa stretávam s mnohými vecami, ktoré obsahujú veľa chémie. Preto sa snažím o presadenie prírodnej kozmetiky a zdravého jedla aspoň v osobnom živote. Hľadanie a vytváranie nových veci pre telo a pleť z ingrediencií, ktoré nám ponúka sama príroda je moje veľké hobby. Verím, že jedného dňa si ľudia opäť všimnú, že kvalitné a zdravé prípravky na telo, tvár či vlasy sa dajú pripraviť aj doma bez zruinovania peňaženky.
Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 04/11/2019 a zaradený do kategórie: Bábovky a iné sladké pečivoRaňajkyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokov   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre