Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na obed do 30 minút: celozrnné špagety s kuracím mäsom a bielou špargľou

30 min
4 porcie
špagety s kuracím mäsom

Potrebujeme: 

  • 250 g bielej špargle
  • 250 g celozrnných špagiet
  • ½ hrnčeka na malé kocky nakrájanej kvalitnej slaniny (cca 100 g)
  • 2 ks kuracích pŕs (cca 400 g)
  • morskú/himalájsku soľ
  • 2 lyžičky zmesi talianskeho korenia
  • 2 lyžičky sušenej alebo čerstvej pažítky
  • cca hrsť čerstvých cherry paradajok
  • parmezán na ozdobenie
špagety s kuracím mäsom

Doba je uponáhľaná a my s ňou. Radi preto hľadáme rýchle efektívne riešenia. Keď sa mi nechce už ani premýšľať, čo by som navarila, tak nakoľko nefandím fastfoodom, prekonám sa a urobím niečo rýchle. Cestoviny sú vďačným tip, ako si jedlo vychutnať a nestráviť pri jeho príprave pol dňa. Špargľa, kuracie prsia a voňavá slaninka stačia k tomu, aby si vykúzlila chutný a rýchly obed.

Ako na to?

1

Špargľu olúpeme, nakrájame a varíme 5 minút.

2

Medzitým uvaríme špagety.

3

Na zohriatej panvici opečieme slaninku (ak by nepustila šťavu, môžeme pridať trošku olivového oleja), ku ktorej pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia.

4

Na prudkom ohni opekáme 5 minút.

5

Pridáme uvarenú špargľu, osolíme a okoreníme talianskym korením. Opečieme ešte 5 minút.

6

K tejto zmesi pridáme špagety, poriadne premiešame, posypeme pažítkou.

7

Podávame s nakrájanými paradajkami a nastrúhaným parmezánom.

TIP: Ak nemáme doma talianske korenie, môžeme použiť zmes oregána, bazalky, tymiánu, rozmarínu, či napríklad provensálske korenie.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

461 kcal

1936 kJ

T:

15 g

B:

41 g

S:

36 g

V:

5 g

cestoviny
rýchly obed
špagety
cestoviny recept
špagety recept

Prajem dobrú chuť! :-)

Kopec ďalších super fit receptov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

zdravé recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.