Doba je uponáhľaná a my s ňou. Radi preto hľadáme rýchle efektívne riešenia. Keď sa mi nechce už ani premýšľať, čo by som navarila, tak nakoľko nefandím fastfoodom, prekonám sa a urobím niečo rýchle. Cestoviny sú vďačným tip, ako si jedlo vychutnať a nestráviť pri jeho príprave pol dňa. Špargľa, kuracie prsia a voňavá slaninka stačia k tomu, aby si vykúzlila chutný a rýchly obed.
Ako na to?
1
Špargľu olúpeme, nakrájame a varíme 5 minút.
2
Medzitým uvaríme špagety.
3
Na zohriatej panvici opečieme slaninku (ak by nepustila šťavu, môžeme pridať trošku olivového oleja), ku ktorej pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia.
4
Na prudkom ohni opekáme 5 minút.
5
Pridáme uvarenú špargľu, osolíme a okoreníme talianskym korením. Opečieme ešte 5 minút.
6
K tejto zmesi pridáme špagety, poriadne premiešame, posypeme pažítkou.
7
Podávame s nakrájanými paradajkami a nastrúhaným parmezánom.
TIP: Ak nemáme doma talianske korenie, môžeme použiť zmes oregána, bazalky, tymiánu, rozmarínu, či napríklad provensálske korenie.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
461 kcal
1936 kJ
T:
15 g
B:
41 g
S:
36 g
V:
5 g
Prajem dobrú chuť! :-)
Kopec ďalších super fit receptov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz