Ľahké a jednoduché jedlá hotové do hodiny. Tie pripravujem najradšej. Aj keď toto jedlo treba piecť, záleží na vás, akú uprednostňujete zeleninu. Ak ju máte radi na zhryz, stačí 30 minút pečenia. Ovčí syr sa jemne roztopí a cibuľka s olivami je príjemne chrumkavá. Jedlo vhodné na ľahkú večeru.
Ako na to?
1
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a dáme do misy.
2
Pridáme na kocky nakrájané paradajky a uvarenú cviklu.
3
Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky a spolu s nakrájanými olivami pridáme do misy.
4
Dochutíme soľou, čiernym korením a bylinkami.
5
Zalejeme olivovým olejom a dobre premiešame.
6
Takto pripravenú zmes vysypeme do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie.
7
Nakoniec poukladáme na vrch ovčí syr pokrájaný na kocky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 ˚C.
8
Pečieme cca 30 – 40 minút.
9
Podávame s opečeným chlebom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 200 g + 50 g chlieb):
390 kcal
1639 kJ
T:
20 g
B:
15 g
S:
35 g
V:
6 g
Nech ti chutí 😊.
Vieš o tom, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.