Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Vynikajúca navrstvená zapečená zelenina na štýl lazaní

90 min
6 porcií
zapečená zelenina

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 1 červenú papriku
  • 2 stredne veľké cukety nakrájané na malé kocky
  • 400 g čerstvých paradajok (alebo konzervu krájaných paradajok)
  • 140 g paradajkového pretlaku
  • 1 šálku vody alebo vývaru
  • hrsť čerstvej bazalky
  • 1 lyžičku sušeného oregana
  • himalájsku/morskú soľ
  • čierne mleté korenie
  • 300 ml mlieka
  • 1,5 lyžice škrobu
  • 100 g syra parmezánu
  • 6-7 veľkých zemiakov
  • 100 g mozzarelly
  • na podávanie čerstvú petržlenovú vňať
zapečená zelenina

Lahodné vrstvy zemiakov, paradajok, papriky a cukety preliate syrovou omáčkou v štýle bieleho bešamelu. Ak si fanúšikom lazaní, túto zapečenú zemiakovú verziu musíš vyskúšať! Je ideálna na obedy, pikniky či večere.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 210 ˚C. Pekáč omastíme olivovým olejom.

2

Vo väčšej panvici si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na menšie kocky nakrájanú papriku a cuketu. Opekáme, kým nie sú mäkké.

3

Potom pridáme na kocky nakrájané paradajky, pretlak, vodu a dusíme 15 – 20 minút alebo kým zmes nie je hustá. Nakoniec pridáme nakrájanú bazalku, oregano, soľ a čierne korenie.

4

Medzitým si pripravíme syrovú omáčku. V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme škrob, ktorý sme zmiešali s 3 lyžicami vody. Premiešame, kým nezhustne. Pridáme nastrúhaný parmezán. Miešame, kým sa nerozpustí.

5

Keď máme paradajkovú omáčku hotovú, môžeme začať vrstviť do pekáča zemiaky nakrájané na tenké plátky, na ne dáme paradajkovú omáčku, potom zase zemiaky a omáčku.

6

Nakoniec dáme poslednú vrstvu zemiakov a zalejeme syrovou omáčkou. Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme 30 minút.

7

Potom dáme alobal dole a na vrch dáme nastrúhanú mozzarellu. Odokryté pečieme ešte 20-30 minút alebo kým vrch nie je zlatistý a chrumkavý.

8

Pečenú zeleninu podávame posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou. Vychutnávať môžeme so šalátom či chrumkavou bagetou.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

330 kcal

1387 kJ

T:

12 g

B:

16 g

S:

39 g

V:

6 g

cuketové lasagne

Dobrú chuť 😊!

Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!

cvičenie doma pre ženy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.