Doba prípravy: 40 min.
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 50 g kvalitnej vysoko percentnej čokolády
- 2 lyžičky ghee masla
- 2 vajíčka
- 25 g kokosového cukru
- 2 lyžice celozrnnej múky
- 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
- 150 g malín
- 2 lyžice domáceho medu
Ako budeme postupovať?
2. Zatiaľ čo sa čokoláda bude rozpúšťať, rozbijeme vajíčka a oddelíme bielka od žĺtkov.
3. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Žĺtka pomaly vlejeme do bielok a zľahka premiešame.
4. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva. A na záver vlejeme rozpustenú, nie však horúcu, čokoládu.
5. Všetko spolu premiešame a cesto nadávkujeme do štyroch mištičiek na suflé.
6. Poukladáme ich do hlbokého plechu a na spodok plechu nalejeme vodu. Voda by mala siahať asi do polovice mištičiek. Pečieme na 180°C približne 20 min.
7. Kým sa koláčiky pečú, dáme do hrnca maliny a med. Na miernom ohni z nich uvaríme omáčku.
8. Suflé podávame ešte teplé a poliate sladkou malinovou omáčkou.
Tip: V tomto recepte boli použité porcelánové mištičky, ktoré sme nemuseli vymastiť a koláčiky sa z nich po upečení pekne vyklopili. Ty môžeš svoje mištičky aj vymastiť (napr. maslom alebo kokosovým olejom).
Verím, že bude všetkým chutiť! :-)
Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.
Ak miluješ čokoládové dezerty, ktoré nie sú náročné na prípravu, pozri aj na tieto:
Božský čokoládový cheesecake na každú slávnostnú príležitosť
Kakaové palacinky s proteínom bez lepku
Ayurvedská horúca čokoláda: tip na tekutý dezert
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!