Máš rada tekvicu a miluješ mak? A čo tak spojiť tieto dve obľúbené ingrediencie do jedného a ešte k tomu koláča? Budeš prekvapená, ako skvelo táto kombinácia chutí. Koláčik je výborný na raňajky, desiatu pre decká alebo len tak s kolegyňami v práci ku kávičke. Vyskúšaj a sama uvidíš, že máme pravdu.
Čas prípravy
- 10 minútpríprava
- 30 minútpečenie
Ako na to?
1
Banány si vidličkou roztlačíme a následne rozmixujeme lopatkami na penu.
2
Tekvicu si uvaríme domäkka a rozmixujeme na pyré.
3
Postupne k banánovej pene pridávame tekvicové pyré, mak, škoricu, med, vajíčka, mlieko, maslo, olej a miešame.
4
Do riedkej hmoty pridáme preosiatu múku spolu s kypriacim práškom.
5
Vylejeme na plech a posypeme mandľovými lupienkami.
6
Pečieme v rúre cca 20 minút pri 180 ˚C alebo podľa potreby, kým nie je koláč upečený.
7
Necháme vychladnúť a polejeme Fitnutkou (izbovej teploty). Pri servírovaní odporúčame ešte raz preliať Fitnutkou.
Výživové hodnoty na 1 ks:
129 kcal
544 kJ
T:
8 g
B:
6 g
S:
7 g
V:
2 g
Nech ti chutí :-)!
Ďalšie super chutné zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.