Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Špenátové lievance s bryndzou, ktoré budeš chcieť vyskúšať

35 min
16 ks
recept na lievance

Potrebujeme: 

  • trošku masla alebo oleja na panvicu (my sme použili ghee maslo)
  • 1 cibuľu
  • 1 špenátový pretlak (my sme použili mrazený špenát, 450 g)
  • 150 g pohánkovej múky
  • 200 ml rastlinného mlieka (my sme použili ovseno-mandľové)
  • 1 vajíčko
  • štipku soli
  • 30 g bryndze (my sme mali ovčiu)
recept na lievance

Vonku vykúka slniečko, ale ešte nie je tak teplučko, ako by sme chceli. Prinášam vám teda na zahriatie špenátové lievance z pohánkovej múky.

Čas prípravy

  • 20 minútpríprava
  • 15 minútpečenie na panvici

Ako na to?

1

Na oleji osmažíme najemno nakrájanú cibuľu.

2

Pridáme špenát a uvaríme.

3

Necháme vychladnúť a medzitým v inej miske vymiešame múku, mlieko, vajíčko soľ.

4

K múčnej zmesi pridáme vychladnutý špenát a zamiešame.

5

Lievance opekáme klasickým spôsobom na panvici z oboch strán.

6

Podávame naservírované na tanieri so šalátom valeriánkou (polníčkom), s mladou cibuľkou, bielou reďkovkou a posypané bryndzou. Vhodné aj do ruky deťom na výlety v škatuľke s nakrájanou reďkovkou.

Tip: V recepte môžeme použiť čerstvý špenát a šalát polníček, treba ich rozmixovať s troškou vody alebo mlieka (sójové/mandľové/ryžové...) na smoothie v mixéri a potom pridať do zmesi.

lievance recept
čerstvý špenát recepty

Dobrú chuť :)!

Oživ svoj jedálniček na jar aj ďalšími skvelými receptami, ktoré nájdeš v našich knihách:

zdravá strava
Fotka autora
Petra Ragas
Redaktorka vo Fitshaker

Som dvojmama, ktorá sa hrabe v zloženiach produktov, čo nakupuje. Mám rada čerstvú a zdravú stravu. Nepáči sa mi, keď je v každom jedle pridaný cukor. Od rohlíku po detské pyré. Až sa mi hlava točila z čítania etikiet. Našťastie som si našla recepty a upravila ich pre seba tak, aby som nahradila väčšinu sladkostí z obchodov. Doma varím a pečiem bez pridaného cukru a moje deti cukor nepoznali do svojich skoro 3 rokov. Starší ho spoznal v škôlke. A som rada, pretože viem, že ho vediem k rovnováhe v strave.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.