Vonku vykúka slniečko, ale ešte nie je tak teplučko, ako by sme chceli. Prinášam vám teda na zahriatie špenátové lievance z pohánkovej múky.
Čas prípravy
- 20 minútpríprava
- 15 minútpečenie na panvici
Ako na to?
1
Na oleji osmažíme najemno nakrájanú cibuľu.
2
Pridáme špenát a uvaríme.
3
Necháme vychladnúť a medzitým v inej miske vymiešame múku, mlieko, vajíčko soľ.
4
K múčnej zmesi pridáme vychladnutý špenát a zamiešame.
5
Lievance opekáme klasickým spôsobom na panvici z oboch strán.
6
Podávame naservírované na tanieri so šalátom valeriánkou (polníčkom), s mladou cibuľkou, bielou reďkovkou a posypané bryndzou. Vhodné aj do ruky deťom na výlety v škatuľke s nakrájanou reďkovkou.
Tip: V recepte môžeme použiť čerstvý špenát a šalát polníček, treba ich rozmixovať s troškou vody alebo mlieka (sójové/mandľové/ryžové...) na smoothie v mixéri a potom pridať do zmesi.
Dobrú chuť :)!
Oživ svoj jedálniček na jar aj ďalšími skvelými receptami, ktoré nájdeš v našich knihách:
Som dvojmama, ktorá sa hrabe v zloženiach produktov, čo nakupuje. Mám rada čerstvú a zdravú stravu. Nepáči sa mi, keď je v každom jedle pridaný cukor. Od rohlíku po detské pyré. Až sa mi hlava točila z čítania etikiet. Našťastie som si našla recepty a upravila ich pre seba tak, aby som nahradila väčšinu sladkostí z obchodov. Doma varím a pečiem bez pridaného cukru a moje deti cukor nepoznali do svojich skoro 3 rokov. Starší ho spoznal v škôlke. A som rada, pretože viem, že ho vediem k rovnováhe v strave.