Rýchla, jednoduchá krémová polievka plná chutí a vitamínov.
Je fantastická s jemne nakrájanou jarnou cibuľkou, opraženými slnečnicovými semienkami a opečeným chlebíkom.
Ako na to?
1
Na masle a olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Ku koncu praženia pridáme posekaný strúčik cesnaku (zvyšné si necháme nakoniec).
2
K cibuli pridáme na kocky pokrájané zemiaky a na ružičky rozdelenú brokolicu. Chvíľu opražíme.
3
Zeleninu zalejeme vodou, trochu osolíme a varíme asi 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
4
Nakoniec pridáme špenát, zvyšný posekaný cesnak, korenie, citrónovú šťavu a cukor. Dve minúty povaríme a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
5
Pridáme smotanu na varenie, dochutíme soľou a ešte 5 minút prevaríme.
Dobrú chuť :-)!
Recepty na polievky aj kopec inšpirácií na jedlá na raňajky, obedy, večere, zdravé sladkosti, pečivo, nápoje a iné nájdeš v našich knihách:
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.