Hriešne dobré zdravé raňajky: Pohánkové lievance s černicovým krémom

Sladké raňajky sú skvelým spôsobom, ako si spríjemniť deň hneď ráno. Navyše, ak sú zdravé a plné energie, tak je voľba jasná. Lievance sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov, záleží len na tom, kto má čo rád. Tieto lievance sú veľmi sýte, jednoduché na prípravu a v neposlednom rade chutia vynikajúco. Vyskúšaj ich. ;-)

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 16 ks?

  • 150 g pohánkovej hladkej múky
  • 70 g hladkej špaldovej múky
  • 250 ml mandľového mlieka (príp. iného rastlinného)
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžice kokosového oleja + na potretie panvice
  • 150 ml vody
  • 2 lyžice trstinového cukru (príp. kokosového)
  • 1 lyžička prášku do pečiva bez fosfátov
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 šálka čerstvých černíc

Ako budeme postupovať?

1. V miske zmiešame pohánkovú a špaldovú múku (ak nemáme pohánkovú múku, tak pomelieme pohánkové vločky pomocou mlynčeka na orechy, alebo ich rozmixujeme v mixéri).

2. Pridáme mlieko, vajíčka, kokosový olej, vodu a poriadne rozmiešame.

3. Nakoniec do zmesi pridáme trstinový cukor a prášok do pečiva.

4. Lievance pripravíme na panvici potretej olejom. Opekáme z oboch strán cca 3 minúty. Ak nemáme panvicu na lievance, môžeme ich pripraviť na klasickej panvici použitím silikónovej formy na volské oká, prípadne vytvarujeme lyžicou placky.

5. Nakoniec v mixéri rozmixujeme tvaroh a černice a podávame s lievancami.

6. Ozdobíme pohánkovými vločkami, černicami a môžeme poliať aj agáve sirupom, ak máme radi sladšie.

 

Tip: Černice môžeme vymeniť za iné sezónne ovocie, ako napríklad maliny či čučoriedky. Pre ešte voňavejšie lievance môžeme do cesta pridať aj vanilkový lusk.

pohankove lievance

 

zdravé lievance

 

lievance na raňajky

 

fit raňajky

Príjemné vstávanie a dobrú chuť k raňajkám! :-)

 

Mnoho ďalších chutných raňajkových inšpirácií nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:

zdrave recepty z fitka do kuchyne special 2

 

Máš rada sladké raňajky? Potom nevynechaj ani tieto recepty:

Pohánkové lievance s egrešmi

Ovsené palacinky

Ovsená kaša s čučoriedkami

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 21/08/2017 a zaradený do kategórie: RaňajkyRecepty   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre