Doba prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 16 ks?
- 150 g pohánkovej hladkej múky
- 70 g hladkej špaldovej múky
- 250 ml mandľového mlieka (príp. iného rastlinného)
- 2 vajíčka
- 2 lyžice kokosového oleja + na potretie panvice
- 150 ml vody
- 2 lyžice trstinového cukru (príp. kokosového)
- 1 lyžička prášku do pečiva bez fosfátov
- 250 g jemného tvarohu
- 1 šálka čerstvých černíc
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme mlieko, vajíčka, kokosový olej, vodu a poriadne rozmiešame.
3. Nakoniec do zmesi pridáme trstinový cukor a prášok do pečiva.
4. Lievance pripravíme na panvici potretej olejom. Opekáme z oboch strán cca 3 minúty. Ak nemáme panvicu na lievance, môžeme ich pripraviť na klasickej panvici použitím silikónovej formy na volské oká, prípadne vytvarujeme lyžicou placky.
5. Nakoniec v mixéri rozmixujeme tvaroh a černice a podávame s lievancami.
6. Ozdobíme pohánkovými vločkami, černicami a môžeme poliať aj agáve sirupom, ak máme radi sladšie.
Tip: Černice môžeme vymeniť za iné sezónne ovocie, ako napríklad maliny či čučoriedky. Pre ešte voňavejšie lievance môžeme do cesta pridať aj vanilkový lusk.
Mnoho ďalších chutných raňajkových inšpirácií nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Máš rada sladké raňajky? Potom nevynechaj ani tieto recepty:
Pohánkové lievance s egrešmi
Ovsené palacinky
Ovsená kaša s čučoriedkami
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov