Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Slivkový posúch so slnečnicovými semienkami a Fitnutkou, navyše bez múky a vajec

30 min
12 porcií
slivky recepty

Potrebujeme: 

  • 300 g rozpolených sliviek
  • 1x hrnček slnečnicových semienok
  • 2x ľanové vajíčko*
  • 4 lyžice domáceho medu
  • 6 lyžíc Fitnutky (do cesta)
  • 1 kypriaci prášok bez fosfátov (cca 13 g)
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 5 lyžíc Fitnutky (izbovej teploty; na poliatie)
slivky recepty

Aj toto je skvelý spôsob ako spracovať slivky. Posúch je vhodný aj pre vegánov, stačí vymeniť med napr. za agáve, javorový sirup, prípadne cukor. Do koláča nejdú vajíčka, no používame tzv. ľanové vajíčko. Ak si sa s tým ešte nestretla, prečítaj si tip.

Čas prípravy

  • 10 minútpríprava
  • 20 minútpečenie

Ako na to?

1

Rozpolené a vykôstkované slivky si rozmixujeme v mixéri na pyré.

2

Postupne pridávame slnečnicové semená a ľanové vajíčka (prečítaj si tip, ak nevieš, čo to ľanové vajíčko je).

3

Vylejeme vzniknutú zmes do misy, kde pridáme ostatné suroviny, a všetko spolu poriadne premiešame. Ak je zmes veľmi hustá, môžeme priliať trochu minerálky.

4

Cesto nalejeme do okrúhlej formy o priemere 20 cm. Dáme piecť do rúry na cca 20 minút pri 180 ˚C.

5

Podávame horúce alebo vychladené s fitnutkou šľahačkou.

Tip: *Ľanové vajíčko si pripravíme jednoducho. Stačí pomlieť ľanové semienka a zmiešať s vlažnou vodou v pomere 2 lyžičky vlažnej vody na 1 lyžičku ľanových semien . Necháme postáť zhruba 6 minút. 1 lyžička tejto zmesi nahradí v recepte 1 vajíčko.

Výživové hodnoty na 1 ks:

257 kcal

1080 kJ

T:

18 g

B:

7 g

S:

17 g

V:

3 g

vegansky slivkovy kolac

Verím, že si pochutíš aj ty :-)!

Fitnutku zoženieš napr. v našom e-shope:

zdravá nutela
Fotka autora
Stanka Šišková
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.