Milujem rozmarín. V akejkoľvek forme. Ale najviac mi chutí pečený. Keď sa upečie, je chrumkavý a jeho chuť sa krásne rozvinie. Mnohí z nás však možno nevedia, že rozmarín nie je iba korenie. Má veľmi veľa benefitov pre naše zdravie. Napríklad zvyšuje koncentrovanosť a bdelosť. Podporuje trávenie, ale aj chuť do jedla. Podporuje krvný obeh. A toto, samozrejme, nie je všetko.
Ako na to?
1
Do šálky nalejeme vlažné mlieko, pridáme kvasnice a cukor. Necháme odstáť 20 minút.
2
Do misky vysypeme špaldovú múku, pridáme olivový olej a 5 g soli.
3
Pridáme vykysnutý kvások a zamiesime vláčne cesto, ktoré necháme 20 minút odstáť.
4
Cesto potom rozvaľkáme natenko, nakrájame tyčinky, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom.
5
Rozmarínové lístky nasekáme nadrobno a posypeme tyčinky.
6
Tyčinky uložíme na plech s papierom na pečenie, posypeme hrubozrnnou alebo obyčajnou soľou a vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C s ventilátorom.
7
Pečieme 15 minút.
8
Po upečení vyberieme a môžeme ponúkať.
Výživové hodnoty na 1 porciu (10 ks):
231 kcal
971 kJ
T:
14 g
B:
5 g
S:
23 g
V:
5 g
Nech ti chutí :-)!
Ďalšie inšpirácie na zdravé chrumkanie, iné snacky, či raňajkové inšpirácie, hlavné jedlá alebo fit sladkosti nájdeš v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.