Očakávaš návštevu a chceš pripraviť pohostenie, na ktoré nezabudne? Špaldová múka v kombinácii s bryndzou a jogurtom vytvorí chutnú, slanú pochúťku, ktorá je úžasnou náhradou kupovaných čipsov či krekrov od výmyslu sveta. Výroba týchto tyčiniek je síce trošku pracnejšia, ale výsledok rozhodne stojí za to. Vyskúšaj :-).
Ako na to?
1
Múku si v mise zmiešame s droždím a trochou soli.
2
Bryndzu si vymiešame s jogurtom a pridáme spolu s vajcom a olivovým olejom k múke.
3
Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 60 minút kysnúť na teplom mieste.
4
Keď je cesto vykysnuté, rozdelíme ho na 2 časti. Z každej časti vyvaľkáme tenký plát v tvare obdĺžnika.
5
Plát natrieme rozšľahaným vajcom a potrieme cesnakom. Pozdĺžne plát nakrájame na 5 približne rovnakých pásov.
6
Jednotlivé pásy ukladáme na seba. Posledný pás uložíme tak, aby vrchná časť nebola potretá vajcom. Vznikne nám jeden dlhý pás.
7
Cesto spolu popritláčame a krájame tenké tyčinky cca 0,4 mm, ktoré stáčame a ukladáme na plech s papierom na pečenie.
8
Nakoniec tyčinky potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom a rascou. Ak máš rada slanšie, môžeš ich jemne posoliť.
9
Takto pripravené tyčinky vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme 20-25 minút.
Výživové hodnoty 1 ks:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
204 kj 49 kcal | 3 g | 4 g | 2 g |
Pridaj sa k tisíckam žien a poď s nami do Novoročnej výzvy 2023:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.