Odvážna kombinácia, však? Reďkovku som doteraz jedla vždy len čerstvú. Takže som bola obzvlášť zvedavá na túto kombináciu. Výsledok? Ďalšie skvelé slané muffiny, ktoré ti odporúčam vyskúšať. Pečená mäkučká reďkovka chutí príjemne sladko, čerstvý a voňavý medvedí cesnak spolu so syrom feta je perfektná kombinácia, ktorú si určite obľúbiš.
Prečo si tieto slané muffiny zamiluješ?
- Pripravíš ich jednoducho z bežných prísad.
- Sú mäkučké a nadýchané a majú príjemnú sladko-slanú chuť.
- Hodia sa takmer ku všetkému, k raňajkám, polievke na obed či k šalátu na večeru, ako rýchle občerstvenie ideálne do detských obedárov.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 190 ˚C. Formu na muffiny vymastíme olivovým olejom. Ak použijeme košíky, odporúčam ich tiež vymastiť.
2
Vo veľkej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ.
3
V strednej miske zmiešame vajíčka, kefír, 5 lyžíc olivového oleja a med. Pridáme vlhké prísady do suchých prísad a miešame, kým sa nespoja. Pridáme reďkovky nakrájané na tenšie polmesiačiky, fetu a nakrájaný medvedí cesnak. Ak chceme použiť fetu aj na posypanie vrchu, kúsok si odoberieme. Všetko spolu premiešame.
4
Cesto vložíme lyžicou do formy na muffiny. Každý muffin ozdobíme syrom a jemne posypeme čiernym korením. Pečieme 20 až 25 minút, kým vrch nezačne hnednúť a špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté.
5
Upečené muffiny necháme chvíľku vychladnúť a podávame čisté alebo ich vychutnáme s ľubovoľnou prílohou.
Výživové hodnoty na 1 ks:
155 kcal
354 kJ
T:
6 g
B:
6 g
S:
17 g
V:
2 g
Prajem ti dobrú chuť 😊.
Pozývame ťa do tohtoročnej 60-dňovej Výzvy do plaviek 🤗.
Ani tento rok nebude chýbať naša spoločná jazda, na ktorej odhalíš svoju silu, odvahu a sebavedomie ❤️. Čaká ťa nielen nadupaný program pre začiatočníkov aj pokročilých, ale takisto stravovacie videá s výživovým odborníkom Mgr. Michalom Páleníkom a rozhovory s fitshakeráčkami, ktoré sa podelia so svojimi silnými príbehmi.
Tak si nenechaj nič ujsť a pridaj sa k nám! Už 6. mája začíname 👇.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz