Čas prípravy: 3 hodiny
Čo budeme potrebovať?
- 1 kg egrešov
- 2 ks červenej cibule
- 3 ks zelenej papriky
- 1 ks kapie
- 6 strúčikov cesnaku
- 500 g trstinového cukru
- 1 dl vody
- 1 dl octu
- 1 lyžicu morskej/himalájskej soli
- 1 lyžičku mletej škorice
Ako budeme postupovať?
2. Pomleté suroviny dáme do hrnca a zasypeme cukrom. Necháme odležať cca 20 minút.
3. Potom pridáme vodu, ocot, soľ a škoricu.
4. Všetko spolu premiešame a na malom plameni alebo zdroji tepla redukujeme za občasného miešania, kým nie je čatní husté.
5. Po uvarení dáme čatní do malých pohárikov a zatvoríme viečkom.
6. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky.
Tip: Podávame k mäsu alebo syrom. Výborne však chutí aj samo.
Výživové hodnoty na 100 g:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
605 kJ 144 kcal | 0 g | 34 g | 0,6 g | 2,4 g |
Kopec skvelých inšpirácií na zaujímavé zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách:
Pozri si aj tieto fantastické tipy na omáčky a dresingy napr. aj ku grilovaným špecialitám:
Jahodová barbecue omáčka nielen ku grilovaným špecialitám
Petržlenové pesto - skvelá omáčka k pečeným zemiakom, rybe či grilovanej zelenine
Chystáš víkendovú grilovačku? Marhuľová omáčka je k mäsku tá pravá príloha!
Najlepšia domáca BBQ omáčka, neuhádneš z čoho je pripravená!
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.