Jahodová barbecue omáčka nielen ku grilovaným špecialitám

Vymeň kupované omáčky, tatárky, majonézy a iné dresingy, v ktorých sa častokrát nachádza množstvo takých zložiek, ktoré tvoje telo naozaj nepotrebuje a priprav si svoju vlastnú omáčku ku grilovaným špecialitám doma. Budeš prekvapená, ako napríklad taká jahodová barbecue omáčka chutí úžasne. A pritom, príprava zaberie len 10 minút. Ideš na to?

Doba prípravy: 10 minút

Čo budeme potrebovať na 300-350 ml omáčky?

  • 1 šálku jahôd
  • cca 2 lyžice kvalitného masla (voliteľné)
  • 4 lyžice pretlaku alebo kvalitného kečupu
  • 3 lyžičky balzamikového octu
  • 1 lyžicu bio worchestrovej omáčky
  • 2 lyžice domáceho medu (alebo podľa vlastnej chuti)
  • 2 štipky morskej/himalájskej soli

Voliteľné:

  • vanilka – tú som použila v recepte ja
  • mletá škorica
  • sušená pažítka
  • čili
  • cesnak
  • citrónová kôra

Ako budeme postupovať?

1. Jahody rozmixujeme na kašu.

2. Roztopíme maslo a pridáme do neho jahodovú kašu.

3. Ochutíme ju pretlakom, balzamikovým octom, worchestrovou omáčkou, medom a ľubovoľným korením.

4. Chvíľku povaríme, pridáme pridáme štipku soli a máme hotovo.

5. Môžeme podávať teplú alebo studenú k čomukoľvek, napr. k mäsu, zelenine či ako BBQ omáčku na grilovacie dobroty.

omáčka ku grilovanému mäsu

 

barbecue omáčka

 

jahodová omáčka

Prajem príjemné letné dni! :-)

 

Viac fantastických receptov nájdeš aj v našich knihách:

zdravé recepty kniha

 

Nabudúce daj šancu aj týmto receptom:

BBQ omáčka z čiernych ríbezlí

Mangovo-zázvorové čatní a 2 ďalšie omáčky nielen k mäsu

Marhuľová omáčka ku grilovanému mäsu

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 28/06/2019 a zaradený do kategórie: OstatnéRecepty   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre