Zbožňujem sladké krémové dezerty, ktoré sa rozplývajú na jazyku, no necítim sa po nich ťažko. V cukrárni či reštaurácii som si zvykla objednať Panna cottu, no nikdy nechutila dobre. Jej chuť bola umelá alebo príliš sladká. Občas sa stalo, že vo vnútri bola príliš vodová, a to chutilo hnusne. Preto som si povedala dosť a Panna cottu som si urobila sama doma. Je iba z pár surovín, viem čo v nej je a hlavne chutí skvelo. Vyskúšaj ju tiež. ;-)
Čas prípravy
- 15 minútpríprava
- 6 hodíntuhnutie
Ako na to?
1
Ak budeme používať plátkovú želatínu, namočíme ju do ľadovej vody a necháme asi 3 minúty napučať.
2
Kým bude želatína pučať, zohrejeme obe smotany na miernom plameni spolu s medom. Pozor! Nesmú vrieť.
3
Do teplej smotany za stáleho miešania pridáme napučanú želatínu (príp. agar).
4
Ešte teplú Panna cottu nalejeme do vyšších (dezertných) pohárov a dáme na 5-6 hodín chladiť do chladničky. Ideálne na noc.
5
Mangové pyré pripravíme veľmi jednoducho. Mango ošúpeme a spolu s citrónovou šťavou ho vymixujeme na hladké pyré, ktoré neskôr pridáme na hotovú Panna cottu.
Verím, že ťa tento sladký a jednoduchý recept navnadí na prichádzajúcu jar a ty si ho vychutnáš so svojimi najbližšími. :-)
Ďalšie chutné dezerty na zdravý spôsob nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!