Čo budeme potrebovať?
- 50 g kokosového oleja
- 150 g ghee masla
- 150 g kokosového cukru (príp.trstinového)
- 4 vajíčka
- šťavu a kôru z veľkého bio pomaranča
- 3 lyžičky citrónovej šťavy
- 175 g špaldovej hladkej múky
- 7 g kypiaceho prášku bez fosfátov
- 1 lyžičku mletej škorice
- 170 g mletých mandlí (POZOR, nie mandľovú múku)
- 200 g nastrúhanej mrkvy
Na plnku:
- 500 g jemného tvarohu
- 30 g kokosového cukru (príp. trstinového)
- 1 mango
Na zdobenie:
- hrsť lupienkov mandlí
- jahody alebo iné ovocie (voliteľné)
Ako budeme postupovať?
2. Do zmesi primiešame šťavu a kôru z pomaranča a citróna.
3. V inej miske si zmiešame múku s kypriacim práškom a škoricou a pridáme do zmesi.
4. Postupne potom pridávame namleté mandle .
5. Vznikne hustejšia zmes, do ktorej ešte pridáme nastrúhanú mrkvu a vyšľahaný sneh z bielkov .
6. Korpus pečieme asi 45 minút na 180°C v tortovej forme o priemere 24-26cm.
7. Medzitým pripravíme plnku zmiešaním tvarohu a kokosového cukru.
8. No a najdôležitejší bod plnky je mango. Nadrobno nakrájané, veľké, dozreté a šťavnaté mango. Jemne ho vmiešaj do plnky na záver.
9. Keď je korpus upečený, nechj ho trošku vychladnúť. Potom ho prekroj napoly po dĺžke, aby ti vznikli 2 poschodia torty.
10. Na jeden korpus natri plnku, ale nie všetku. Nechaj si niečo aj navrch torty.
11. Na korpus s plnkou prilep druhú časť korpusu.
12. Vrch torty natri zvyšnou časťou plnky, posyp napríklad lupienkami mandlí a ozdob jahodami.
TIP: Ak máš rada mascarpone, urob plnku z 250 g tvarohu, 250 g mascarpone a 30 g cukru.
Ďalšie fantastické recepty aj na zdravé sladké maškrty nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:
Mrkvovo-jablkový bezlepkový raňajkový chlieb
Mrkvovo-oriešková torta nielen na Veľkú noc
Mrkvová torta bez výčitiek
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!