Tento recept na huby s medvedím cesnakom si určite zamiluješ. Huby sa restujú s čerstvým medvedím cesnakom, so sušenými paradajkami, s bylinkami, so soľou. Za 15 minút máš hotovo, jedlo je jednoduché a chutné.
Môžeš ho vychutnať ako prílohu k mäsku alebo si ho daj na svoje obľúbené cestoviny. Ak sa sezóna medvedieho cesnaku skončí, nahraď ho obyčajným. Uži si ho!
Ako na to?
1
V panvici si zohrejeme olivový olej a dozlata opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku.
2
Pridáme natenko nakrájané huby a restujeme 5 minút.
3
Pridáme sušené paradajky nakrájané na pásiky, najemno nakrájaný medvedí cesnak, korenie a restujeme 4 minúty.
4
Prilejeme vývar/vodu a podľa chuti necháme omáčku trochu zredukovať.
5
Dochutíme ešte soľou a korením podľa chuti. Ozdobíme čerstvými bylinkami a kto má rád pikantné, môže si na vrch pridať vločky červenej papričky čili. Podávame ako prílohu k mäsku alebo k cestovinám.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
11 kcal
467 kJ
T:
5 g
B:
4 g
S:
12 g
V:
3 g
Nech ti chutí 😊.
Pozývame ťa do tohtoročnej 60-dňovej Výzvy do plaviek 🤗.
Ani tento rok nebude chýbať naša spoločná jazda, na ktorej odhalíš svoju silu, odvahu a sebavedomie ❤️. Čaká ťa nielen nadupaný program pre začiatočníkov aj pokročilých, ale takisto stravovacie videá s výživovým odborníkom Mgr. Michalom Páleníkom a rozhovory s fitshakeráčkami, ktoré sa podelia so svojimi silnými príbehmi.
Tak si nenechaj nič ujsť a pridaj sa k nám! Už 6. mája začíname 👇.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz