Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Restované šampiňóny na panvici s medvedím cesnakom a so sušenými paradajkami, výborné k cestovinám aj mäsu

15 min
4 porcie
grilovane šampiňóny na panvici

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 220 g húb, ja som použila šampiňóny
  • 60 g sušených paradajok
  • 2 hrste medvedieho cesnaku/2-4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku talianskeho korenia
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho mletého korenia
  • 60 ml vývaru/vody
grilovane šampiňóny na panvici

Tento recept na huby s medvedím cesnakom si určite zamiluješ. Huby sa restujú s čerstvým medvedím cesnakom, so sušenými paradajkami, s bylinkami, so soľou. Za 15 minút máš hotovo, jedlo je jednoduché a chutné.

Môžeš ho vychutnať ako prílohu k mäsku alebo si ho daj na svoje obľúbené cestoviny. Ak sa sezóna medvedieho cesnaku skončí, nahraď ho obyčajným. Uži si ho!

Ako na to?

1

V panvici si zohrejeme olivový olej a dozlata opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku.

2

Pridáme natenko nakrájané huby a restujeme 5 minút.

3

Pridáme sušené paradajky nakrájané na pásiky, najemno nakrájaný medvedí cesnak, korenie a restujeme 4 minúty.

4

Prilejeme vývar/vodu a podľa chuti necháme omáčku trochu zredukovať.

5

Dochutíme ešte soľou a korením podľa chuti. Ozdobíme čerstvými bylinkami a kto má rád pikantné, môže si na vrch pridať vločky červenej papričky čili. Podávame ako prílohu k mäsku alebo k cestovinám.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

11 kcal

467 kJ

T:

5 g

B:

4 g

S:

12 g

V:

3 g

šampiňóny recept

Nech ti chutí 😊.

Pozývame ťa do tohtoročnej 60-dňovej Výzvy do plaviek 🤗.

Ani tento rok nebude chýbať naša spoločná jazda, na ktorej odhalíš svoju silu, odvahu a sebavedomie ❤️. Čaká ťa nielen nadupaný program pre začiatočníkov aj pokročilých, ale takisto stravovacie videá s výživovým odborníkom Mgr. Michalom Páleníkom a rozhovory s fitshakeráčkami, ktoré sa podelia so svojimi silnými príbehmi.

Tak si nenechaj nič ujsť a pridaj sa k nám! Už 6. mája začíname 👇.

plavkova vyzva
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.