Recept na zdravé raňajky aj pre deti: brokolicová nátierka

Brokolica sa perfektne hodí do polievky, ako príloha k mäsu, ale skúšala si ju použiť už aj do nátierky? Jednu takú máme pre teba dnes pripravenú. Môžeš ju servírovať na raňajky, natrieť ňou desiatu deťom do školy, či ňou potešiť svoju návštevu. Na domácom pečive bude chutiť dokonale.

Doba prípravy: 15 minút

Čo budeme potrebovať na 10 porcií?

  • 300 g brokolice (len hlavičky)
  • 30 g kvalitného masla
  • 140 g nátierkového masla (napr. Lučinu)
  • 5 g čerstvej citrónovej šťavy
  • 5 g olivového oleja
  • štipku čierneho mletého korenia (voliteľné)
  • štipku morskej/himalájskej soli (voliteľné)

Ako budeme postupovať?

1. Brokolicu umyjeme a pripravíme na pare približne 5 minút.

2. Keď je brokolica mäkká, dáme ju bokom trochu vychladnúť a medzitým nachystáme do misky ostatné suroviny.

3. K pripraveným surovinám dáme brokolicu a všetko spolu vymixujeme tyčovým mixérom.

4. Na záver dochutíme citrónovou šťavou, olejom, soľou a korením.

 

TIP č.1: Nátierku môžete rozmixovať aj použitím stolového mixéra. Odporúčam servírovať s čiernymi olivami, cherry paradajkami a kvalitnou mozzarellou.

TIP č.2: Stopku z brokolice nevyhadzuj. Môžeš ju použiť napríklad do zeleninového vývaru.

brokolica recepty

 

zdrave ranajky

Prajem ti dobrú chuť!

 

Inšpirácie na nátierky, či už na raňajky alebo pre návštevy nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:

kucharska kniha z fitka do kuchyne special

 

Aj tieto recepty by sa ti mohli páčiť:

Špenátovo-hrachovo-cícerová nátierka: vhodná aj pre deti

Cesnakovo-cuketová nátierka: Opečený cesnak v kombinácii s cuketou a Lučinou ti určite zachutí

Základný kváskový chlieb – aj s návodom, ako si založiť svoj prvý kvások

25 variácií nátierok – nech stále môžeš skúšať pripraviť niečo nové

Simona Kollárová

Simona Kollárová

Redaktorka vo Fitshaker
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu.
Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu.
Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot
Simona Kollárová

Článok bol pridaný dňa 10/04/2018 a zaradený do kategórie: OstatnéRaňajkyRecepty   |   Autor: Simona Kollárová

Komentáre