Zbožňujem jeseň. Čerstvý vzduch, farebnú krajinu, vietor vo vlasoch, jedinečnú upokojujúcu atmosféru a jesenné dobroty. Jeseň vo mne vyvoláva mnoho emócií.
Sladké zemiaky sú u nás hitom na všetky možné spôsoby. Mám pre teba jednoduchý, chutný a sýty recept, ktorý si môžeš dopriať na obed alebo večeru.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 205 ˚C a plech vyložíme fóliou.
2
Na plech poukladáme umyté a nakrájané sladké zemiaky (jeden zemiak na 4 kúsky) a na druhú polovicu dáme prepláchnutú fazuľu.
3
Sladké zemiaky osolíme a polejeme olivovým olejom. Fazuľu okoreníme rascou, paprikou, škoricou a tiež polejeme olivovým olejom. Pečieme 25 – 30 minút.
4
Medzitým si pripravíme dip. Zmiešame jogurt, nadrobno nakrájané bylinky, citrónovú šťavu, med, korenie a soľ.
5
Keď sa zemiaky a fazuľa dopečú, servírujeme s dipom a so zeleninou alebo šalátom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
485 kcal
2039 kJ
T:
17 g
B:
16 g
S:
65 g
V:
6 g
Nech ti chutí 😊.
Dopraj si sladké raňajky v podobe našich raňajkových kaší. Sú lahodné, plné živín a zaručene si po jednej budeš chcieť spraviť aj druhú.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz