Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Recept na pečené sladké zemiaky s fazuľou a dipom

30 min
2 porcie
recept na pečené batáty

Potrebujeme: 

  • 2 stredne veľké sladké zemiaky
  • 1 plechovku fazule alebo cícera
  • morskú/himalájsku soľ
  • 2 lyžice olivového oleja
  • ½ lyžičky rasce
  • ½ lyžičky sladkej červenej papriky
  • ½ lyžičky škorice
  • --
  • Bylinkový dip:
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • 2 lyžičky čerstvých byliniek (ja som použila bazalku, pažítku, petržlen, kôpor)
  • 1 lyžicu čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 lyžičku medu
  • čierne mleté korenie
  • morskú/himalájsku soľ
recept na pečené batáty

Zbožňujem jeseň. Čerstvý vzduch, farebnú krajinu, vietor vo vlasoch, jedinečnú upokojujúcu atmosféru a jesenné dobroty. Jeseň vo mne vyvoláva mnoho emócií.

Sladké zemiaky sú u nás hitom na všetky možné spôsoby. Mám pre teba jednoduchý, chutný a sýty recept, ktorý si môžeš dopriať na obed alebo večeru.

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 205 ˚C a plech vyložíme fóliou.

2

Na plech poukladáme umyté a nakrájané sladké zemiaky (jeden zemiak na 4 kúsky) a na druhú polovicu dáme prepláchnutú fazuľu.

3

Sladké zemiaky osolíme a polejeme olivovým olejom. Fazuľu okoreníme rascou, paprikou, škoricou a tiež polejeme olivovým olejom. Pečieme 25 – 30 minút.

4

Medzitým si pripravíme dip. Zmiešame jogurt, nadrobno nakrájané bylinky, citrónovú šťavu, med, korenie a soľ.

5

Keď sa zemiaky a fazuľa dopečú, servírujeme s dipom a so zeleninou alebo šalátom.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

485 kcal

2039 kJ

T:

17 g

B:

16 g

S:

65 g

V:

6 g

pečené bataty

Nech ti chutí 😊.

Dopraj si sladké raňajky v podobe našich raňajkových kaší. Sú lahodné, plné živín a zaručene si po jednej budeš chcieť spraviť aj druhú.

kaša na raňajky
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.