Rýchla zapečená zeleninka na obed či večeru nie je nikdy na škodu. Dnes si pripravíme zapečené bataty s hubami a so šošovicou. Toto jedlo vás zasýti počas chladnejších dní a môžete si ho, samozrejme, aj rôzne variovať podľa toho, čo vám chutí.
Čas prípravy
- 15 minútpríprava
- 20-30- minútpečenie
Ako na to?
1
Bataty oblanšírujeme pár minút vo vriacej vode a necháme ich odkvapkať alebo ich osušíme utierkou.
2
Presypeme ich do väčšej misky a pridáme nakrájané huby, šošovicu, soľ, korenie, trocha sladkej papriky a olivový olej. Zmes poriadne premiešame.
3
Vedľa v miske si vidličkou rozšľaháme vajíčka a pridáme k nim nastrúhaný čedar.
4
Batatovú zmes nasypeme do zapekacej misy a polejeme ju vajíčkovou zmesou.
5
Takto pripravenú zeleninu pečieme 20 – 30 minút na 180 ˚C, závisí od rúry, treba si skontrolovať, aby boli bataty a huby mäkké.
Tip: Môžeme pridať aj inú zeleninu podľa chuti 😊.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
573 kcal
2409 kJ
T:
13 g
B:
30 g
S:
81 g
V:
14 g
Prajem dobrú chuť 😊.
Výborný jedálniček pre teba pripravila aj Ivka Maheľová (Eľková), s ktorou sa budeme stretávať aj v našej Novoročnej výzve 2023. Jedálniček je pripravený vo vegetariánskej ale aj klasickej verzii s mäsom. Stačí sa už len prihlásiť a my ti ho pošleme na začiatku výzvy.
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov