Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Recept na pečené bataty so syrom, s hubami a so šošovicou

15 min
4 porcie
pečené bataty

Potrebujeme: 

  • 600 g batatov (cca 3 ks)
  • 200 g čerstvých šampiňónov, prípadne iných húb
  • 400 g uvarenej hnedej alebo sterilizovanej šošovice
  • himalájsku/morskú soľ
  • čierne mleté korenie
  • pol lyžičky sladkej červenej mletej papriky
  • lyžicu olivového oleja
  • 2 vajíčka
  • 50 g syru čedaru, prípadne iného
pečené bataty

Rýchla zapečená zeleninka na obed či večeru nie je nikdy na škodu. Dnes si pripravíme zapečené bataty s hubami a so šošovicou. Toto jedlo vás zasýti počas chladnejších dní a môžete si ho, samozrejme, aj rôzne variovať podľa toho, čo vám chutí.

Čas prípravy

  • 15 minútpríprava
  • 20-30- minútpečenie

Ako na to?

1

Bataty oblanšírujeme pár minút vo vriacej vode a necháme ich odkvapkať alebo ich osušíme utierkou.

2

Presypeme ich do väčšej misky a pridáme nakrájané huby, šošovicu, soľ, korenie, trocha sladkej papriky a olivový olej. Zmes poriadne premiešame.

3

Vedľa v miske si vidličkou rozšľaháme vajíčka a pridáme k nim nastrúhaný čedar.

4

Batatovú zmes nasypeme do zapekacej misy a polejeme ju vajíčkovou zmesou.

5

Takto pripravenú zeleninu pečieme 20 – 30 minút na 180 ˚C, závisí od rúry, treba si skontrolovať, aby boli bataty a huby mäkké.

Tip: Môžeme pridať aj inú zeleninu podľa chuti 😊.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

573 kcal

2409 kJ

T:

13 g

B:

30 g

S:

81 g

V:

14 g

pečené batáty

Prajem dobrú chuť 😊.

Výborný jedálniček pre teba pripravila aj Ivka Maheľová (Eľková), s ktorou sa budeme stretávať aj v našej Novoročnej výzve 2023. Jedálniček je pripravený vo vegetariánskej ale aj klasickej verzii s mäsom. Stačí sa už len prihlásiť a my ti ho pošleme na začiatku výzvy.

Fotka autora
Viktória Janov
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.