Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 10 kúskov?
- 200 g bieleho gréckeho jogurtu
- 150 g pohánkovej múky
- 50 g čirokovej múky (možno vynechať a dať iba pohánkovú)
- 2 vajíčka
- 50 g kokosového cukru
- ½ balenia prášku do pečiva bez fosfátov (cca 6 g)
- 50 g rozpusteného ghee masla
- 1 dl kvalitného mlieka
- 120 g mrazeného lesného ovocia
Ako budeme postupovať?
2. Ak je cesto hustejšie a pripomína kysnuté, pridáme mlieko a premiešame, až kým nebude hladké.
3. Na vymastený a múkou vysypaný okrúhly plech o priemere 22 cm nalejeme cesto a nasypeme naň mrazené ovocie. Ak máme radi šťavnatejší koláč, môže byť ovocia aj viac ako uvádzame v recepte.
4. Koláčik pečieme na 175°C cca 20-25 minút.
Tip: Odporúčame nechať koláč úplne vychladnúť a pred podávaním ho veľmi jemne pokvapkať medom. Tento krok je nepovinný, môže sa vynechať.
Zdravá strava neznamená, že nesmieš jesť žiadne koláče. Len dbaj na zjedené množstvo a to, z čoho sú pripravené. Množstvo vynikajúcich receptov na zdravé sladkosti nájdeš aj v našich knihách:
Vyskúšaj aj:
Šťavnaté pečené plnené jablká: fit dezert aj pre deti od 2 rokov
Rýchly a jednoduchý ovocný koláč s tvarohom, navyše bez lepku
Šťavnatý tvarohovo-ananásový koláč s kokosom, vhodný aj pre deti od 1,5 roka
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!