Doba prípravy: 10 min.
Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
- 1 lyžičku ghee masla
- ½ šalotky
- 2 vajíčka
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- muškátový oriešok
- 30 g nastrúhaného syru čedar
- 20 ml ryžovej smotany (voliteľné)
- petržlenovú vňať
Ako budeme postupovať?
2. Keď má zlatú farbu, pridáme vajíčka a znížime teplotu na minimum.
3. Osolíme, okoreníme a pridáme trošku muškátového oriešku. Premiešame.
4. Po chvíli pridáme nastrúhaný syr a ryžovú smotanu. Ak nemáme doma smotanu, môžeme vynechať.
5. Za stáleho miešania praženica pomaly zhustne, ale stále bude mať krémovú konzistenciu.
6. Podávame posypané petržlenovou vňaťou a napr. s kváskovým chlebíkom.
Ani ty si nevieš predstaviť vynechať raňajky? Ak rada skúšaš aj nové recepty, inšpiruj sa niektorou z našich kníh. Nájdeš v ich množstvo výživných inšpirácií nielen na zdravé raňajky:
Nech sa páči, ďalšie vajíčkové inšpirácie na raňajky:
Špenátová omeleta so šalátom z bielej reďkovky
Famózna omeleta z tekvice hokkaido
Vajíčkový šalát s avokádovým krémom ako náhradou majonézy
Jednoduchá rýchla medová kari praženica
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!