Aj takto môžu vyzerať zdravé raňajky! Medová kari praženica

Vytlačiť článok

Nevieš si ráno predstaviť bez raňajok? Robíš dobre. Univerzálny recept na raňajky neexistuje. Niekto má rád raňajkové kaše, iný smoothie, ďalší zas lievance, sladké chlebíky či raňajky na slano. akými sú napr. praženica či iné vajíčkové kombinácie. Ja som skúsila spojiť sladko slanú chuť do jedného receptu. Vylepšila som klasickú vajíčkovú praženicu o sladko-slanú exotickú chuť. Ak máš túto kombináciu rada, tento recept si určite zamiluješ. Ja si napríklad už inú praženicu ani nerobím. :-)

Doba prípravy: 10 minút

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 1 menšiu cibuľku (môže byť aj červená alebo biely, príp. šalotka, pór)
  • 1 lyžičku ghee masla (príp. kokosový alebo olivový olej)
  • ½ lyžičky kari korenia
  • 1 lyžičku domáceho medu
  • 2 vajíčka
  • morskú/himalájsku soľ

Ako budeme postupovať?

1. Cibuľku nakrájame na malé kúsky a opražíme na masle do zlata.

2. K opraženej cibuľke pridáme kari a lyžičku medu.

3. Premiešame, pridáme rozšľahané vajíčka, soľ a miešame na miernom ohni, kým z toho nemáme tuhšiu zmes.

4. Servírujeme s obľúbeným pečivom a zeleninou.

 

TIP: Odporúčam uprednostniť maslo pred olejom, dodáva vajíčkam tú správnu chuť. Kari môžeme nahradiť napríklad sladkou alebo štipľavou červenou paprikou, prípadne menej výraznou kurkumou.

 vajíčka

 

ranajky

 

praženica

Prajem Ti dobrú chuť a príjemný štart do nového dňa! :-)

 

Kopec fantastických raňajkových inpširácií nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II, do ktorého svojimi receptami prispela aj redaktorka Tonka:

zdrava strava

 

Ak miluješ na ráno vajíčka, skús pozrieť aj tieto recepty:

Miešané vajíčka s cuketou – okrem raňajok sa hodí aj na večeru

Stratené vajce – hodí sa k nemu hocijaká zeleninová príloha, prípadne je vynikajúce aj v polievke a prívarkoch

Vajíčkové mištičky – skvelý spôsob prípravy volského oka v rúre

Antónia Puškášová

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 02/07/2018 a zaradený do kategórie: RaňajkyRecepty   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre