Vôňa pomarančov a škorice je pre mňa najtypickejšia vôňa Vianoc. Na Štedrý deň už od rána zapaľujem sviečky práve s touto vôňou. Rozmýšľala som, ako túto vôňu dostať aj do jedla. Keďže som milovník ovsených kaší, mala som po chvíli jasno. Nalaď sa aj ty na vianočnú nôtu už od rána a uži si Vianoce naplno. :-)
Ako na to?
1
Ovsené vločky dáme do malého hrnca a pražíme ich nasucho asi 3 minúty.
2
Pridáme škoricu a po asi 1 minúte ich zalejeme pomarančovou šťavou.
3
Keď vločky napijú takmer všetku šťavu, pridáme mlieko.
4
Potom pridáme pohánkové vločky a varíme ešte cca 2 minúty.
5
Po odstavení kaše zo sporáka pridáme banán nakrájaný na kolieska a zamiešame ho do kaše. Hotovo!
TIP: Ak máme pomaranč v bio kvalite, môžeme do kaše primiešať aj postrúhanú kôru a úplne dokonalé to bude, ak na vrch polámeme 1 kocku kvalitnej horkej čokolády.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
413 kcal
1739 kJ
T:
4 g
B:
10 g
S:
75 g
V:
6 g
Teraz si už len sadni pod deku a vychutnávaj si vianočný čas. Nezabudni na šálku teplého čaju a sviatky sa môžu začať. :-)
Raňajkové inšpirácie načerpáš aj v našich knihách:
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????