Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Polhodinové krémové cestoviny s kuracím mäsom z jednej panvice

30 min
4 porcie
kremove cestoviny

Potrebujeme: 

  • 700 g kuracích pŕs alebo vykostených kuracích stehien
  • 1 lyžičku mletej sladkej papriky
  • 1 lyžičku talianskeho korenia
  • morskú/himalájsku soľ
  • čierne mleté korenie
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 šálku orzo (slovenskej ryže)
  • 2 šálky vývaru/vody
  • 150 g zelených fazuliek alebo špargle
  • ¼ lyžičky soli
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 250 g cherry paradajok
  • 200 ml smotany na varenie
  • hrsť čerstvej bazalky alebo petržlenovej vňate
kremove cestoviny

Krémové kuracie cestoviny sú rýchle a ľahké jedlo, ktorého príprava ti zaberie len 30 minút a na ktoré potrebuješ iba jednu panvicu. Výsledok však vyzerá aj chutí ako niečo, čo by si si objednala v talianskej reštaurácii.

Tento jednoduchý recept obsahuje veľa zeleniny v super chutnej krémovej omáčke. Priprav si ho na obed alebo večeru a uvidíš, že si ho obľúbiš tak ako ja a moja rodina.

Ako na to?

1

Kuracie prsia nakrájame na tenšie prúžky. Veľkoryso dochutíme paprikou, talianskym korením, soľou a čiernym korením.

2

Do veľkej panvice pridáme 2 lyžice olivového oleja, ktorý zohrejeme. Potom pridáme okorenené kuracie mäso a opekáme 5 minút z každej strany. Vyberieme ho na tanier.

3

Do tej istej panvice teraz pridáme lyžicu olivového oleja a orzo (slovenskú ryžu). Opekáme na strednom ohni za stáleho miešania asi 2 minúty, kým nezhnedne.

4

Pridáme vývar/vodu, fazuľky, ¼ čajovej lyžičky soli. Privedieme do varu, potom znížime teplotu a varíme asi 5 alebo 10 minút, občas miešame, aby sa cestoviny neprilepili na dno panvice.

5

Keď sú uvarené, pridáme špenát a cherry paradajky prekrojené na polovicu. Všetko miešame na miernom až strednom ohni, kým špenát nezvädne.

6

Pridáme smotanu a najemno nasekanú bazalku. Miešame, kým sa všetko nespojí. Dochutíme soľou a korením, ak je to potrebné.

7

Opečené kuracie prsia pridáme do panvice. Necháme ich dusiť v omáčke, aby sa zohriali, až kým sa v nej úplne neobalia. Podávame s čerstvými bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

603 kcal

2523 kJ

T:

23 g

B:

51 g

S:

43 g

V:

7.5 g

vyborne cestoviny s kuracím mäsom

Dobrú chuť 😊.

Nájdi množstvo ďalších inšpiratívnych receptov aj v našich kuchárskych knihách.

kucharske knihy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.