Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Cestoviny s mletým hovädzím mäsom a paradajkovou omáčkou

30 min
6 porcie
cestoviny s mletym hovadzim masom

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • morskú/himalájsku soľ podľa chuti
  • ½ lyžičky červenej mletej papriky
  • ½ lyžičky talianskeho korenia
  • 300 g cestovín, ja som použila orzo (u nás tzv. slovenská ryža, môžeme nahradiť inými malými cestovinami)
  • 1 šálku vývaru/vody
  • 1 lyžicu worcesterskej omáčky
  • 1 plechovku krájaných paradajok
  • 1 šálku smotany na varenie
  • 1 vaničku čerstvého špenátu
  • ½ šálky nastrúhaného syra parmezánu/čedaru
cestoviny s mletym hovadzim masom

Na tento recept budeš potrebovať len jeden hrniec a 30 minút času. Výsledkom bude krémové a chutné jedlo, výborné počas rušných pracovných dní. S hovädzím mäsom a cestovinami vo všeobecnosti nemôžeš naozaj nič pokaziť.

Ako na to?

1

Vo väčšej panvici si zohrejeme olivový olej a opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, okoreníme ho a opekáme 5-7 minút.

2

Potom pridáme cestovinu, vývar, worcesterskú omáčku, paradajky a smotanu. Varíme na nízkej teplote a občas premiešame. Ak je potrebné, ešte dolejeme vodu/vývar.

3

Na konci pridáme špenát, dusíme 5 minút. Potom pridáme syr, necháme roztopiť a podávame.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

449 kcal

1886 kJ

T:

16 g

B:

32 g

S:

40 g

V:

4 g

paradajkova omacka na cestoviny s mletym masom

Nech ti chutí 😊.

Dopraj svojmu telu nielen kvalitnú a zdravú stravu ale posilni aj svoju telesnú stránku výborným cvičením a pohybom.

Tento týždeň sme odštartovali novoročnú výzvu 2024. Čaká na teba nielen nádielka nových tréningov, ale aj motivačné a stravovacie rozhovory s odborníkmi.

Stále sa k nám môžeš pridať a videá, ktoré si si nestihla na teba počkajú a vieš sa k nim vrátiť. Tak neváhaj a pridaj sa ešte k nám, budeme sa tešiť 😉.

novoročná výzva
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.