Jednoduché, rýchle, chutné, výdatné a upokojujúce jedlo. Čo viac si môžeš priať vo chvíli, keď máš málo času a veľký hlad?
Ako na to?
1
Pridáme olej do veľkého hrnca alebo veľkej panvice a zahrejeme na strednom ohni. Pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu a niekoľko minút restujeme. Potom pridáme huby, tymian, rozmarín a morskú soľ.
2
Restujeme 7 – 10 minút alebo kým huby neuvoľnia väčšinu vlhkosti a nezačnú hnednúť.
3
Potom pridáme sójovú omáčku a horčicu a znova premiešame. Podlejeme zeleninovým vývarom a pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky. Privedieme do varu.
4
Po zovretí znížime teplotu a za občasného miešania dusíme (nezakryté) 15 – 20 minút alebo kým zemiaky nie sú mäkké.
5
Pridáme mrazenú zeleninu, mlieko a dusíme (nezakryté) ďalších 10 minút, kým zelenina nezmäkne.
6
Nakoniec guláš jemne zahustíme škrobom, ktorý sme si rozrobili v troške studenej vody.
7
Potom podľa potreby upravíme chuť. Okoreníme alebo pridáme viac soli na slanosť, horčicu na kyslosť alebo mlieko, aby sme upravili hustotu.
8
Podávame teplé, môžeme ochutiť čerstvou petržlenovou vňaťou a čerstvo namletým čiernym korením.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
323 kcal
1357 kJ
T:
9 g
B:
12 g
S:
46 g
V:
8 g
Nech ti chutí 😊!
Ulahoď svojmu telu nielen skvelým jedlom ale tiež pohybom. Práve pre teba pripravujeme našu výzvu Harmóniu tela a duše 2023. Čaká na teba 35 dní plných príjemného cvičenie jogy a pilatesu. Začíname už 6.11. tak neváhaj a zapoj sa tiež.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz