Najprv si pripravíme paradajkovú salsu, nech „oddychuje“, kým budeme pracovať na samotnom ceste.
Na prípravu salsy budeme potrebovať:
- 400 g rajčín,
- 2/3 strúčikov cesnaku,
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja,
- oregano,
- soľ, korenie.
Ako budeme postupovať?
1. Paradajky poriadne umyjeme, vložíme do hrnca s vodou a varíme až pokým nebudeme vidieť, že sa im lúpe šupka.
2. Počkáme, kým nám paradajky vychladnú, ošúpeme ich a nakrájame ich tak, že jadierka aj tvrdú žltkastú dužinu vyhodíme a ostatok vložíme do misky.
3. Paradajky ochutíme oreganom a soľou podľa vašej chuti a predstavy (niekto má radšej viac oregana, niekto zase menej soli).
4. Pridáme cesnak a olej a poriadne premiešame, hodíme na panvicu a chvíľu povaríme.
5. Týmto je skvelá, domáca salsa hotová a môžete ju použiť aj do iných jedál, napr. na cestoviny.
- 250 g ovsených vločiek,
- 2 lyžice panenského olivového oleja,
- 1 vajíčko,
- horúcu vodu,
- oblohu podľa vašej chuti
Ako budeme postupovať?
1. V prvom rade si namelieme ovsené vločky, z ktorej vznikne múka (ja som ich mlela na mlynčeku na mäso).
2. Pridáme olivový olej, vajíčko a pomaly prilievame horúcu vodu. Cesto rozpracujeme v rukách a rozvaľkáme ho na papieri na pečenie. Chce to trochu prax, nejde to ako s obyčajným cestom, keďže toto je trochu tvrdšie a horšie sa s ním manipuluje. Cesto sa môže začať trhať, vtedy ho môžeme trochu namazať vodou a jednoducho to opraviť.
3. Na cesto teraz môžeme natrieť salsu (popr. aj s trochou kečupu bez cukru).
4. A teraz to, čo vás bude baviť najviac! Obloha podľa vašej aktuálnej chuti :-). Ja som si na pizzu nastrúhala parmezán,pridala šunku (najlepšie s vysokým obsahom mäsa, príp. prosciutto), mozarellu, šampiňóny a kukuricu, ktorú milujem. Môžete však kukuricu nahradiť akoukoľvek zeleninou ;-).
5. Pečieme pri 180-tich stupňoch 30 minút.
Dobrú pizza chuť! :-)
Som študentka vysokej školy, ktorá má veľa záľub a jednou z nich je práve varenie. Varenie milujem, baví ma a napĺňa. Rada s jedlom experimentujem, skúšam nové recepty a následne ho fotím. V poslednej dobe sa obzvlášť venujem zdravým jedlám a zdravému životnému štýlu.