Čo potrebujeme na prípravu:
- 12 ks -
- 2 šálky polohrubej špaldovej múky,
- 3/4 šálky cukru z kokosových kvetov alebo trstinového cukru,
- 2 lyžičky prášku do pečiva,
- 1/2 lyžičky jedlej sódy,
- 3 ks domácich vajíčok,
- 1 šálku zakysaného mlieka (cmar, acidko...),
- 1 dcl olivového oleja
- 3/4 horkej kvalitnej čokolády (125 gramovej),
- ľubovoľné ingrediencie: kôru z 1 bio citróna, z bio pomaranča, škoricu, sušené slivky (3 hrste), alebo iné sušené ovocie (datle, marhule, figy, hrozienka).
Ako na to:
1. Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov.
2. Zmiešame si múku, cukor, prášok do pečiva a sódu (všetky suché ingrediencie). Pridáme citrónovú kôru, kúsky čokolády a sušené ovocie.
3. V druhej miske zmiešame mokré ingrediencie- vajíčka, zakysané mlieko a olej.
4. Mokré ingrediencie primiešame k suchým a jemne zamiešame, aby sa spojili. Nemiešame dlho.
5. Pečieme 20 minút. Špajdlou zistíme, či už sú hotové a necháme ich vychladnúť.
Vychutnávame :-).
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).