Záhrada mojej maminy je plná paradajok a paprík. Lečo nám už veľmi nechutí, tak som potrebovala vymyslieť niečo nové. Papriky a paradajky som naplnila syrovou zmesou a dala piecť do rúry. Je to výborná ľahká večera alebo obed.
Ako na to?
1
Mozzarellu nastrúhame do misky na jemnom strúhadle.
2
Pridáme bryndzu a najemno nakrájanú mladú cibuľku spolu s nakrájanými olivami.
3
Dochutíme trochou soli a červenou paprikou.
4
Všetko spolu dobre premiešame.
5
Z paradajok odrežeme vršok a lyžicou vyberieme vnútro, ktoré nakrájame a pridáme k syrovej zmesi.
6
Papriky odkrojíme pri stopke a vydlabeme.
7
Syrovú zmes dobre premiešame a lyžicou plníme vydlabané paradajky a papriky. Naplníme ich po okraj a odkrojené vršky dáme naspäť.
8
Pripravíme si alobal. Na každú papriku a paradajku zvlášť.
9
Alobal natrieme olivovým olejom a naplnené papriky a paradajky zabalíme.
10
Takto pripravené ich dáme do zapekacej misy a vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C.
11
Pečieme cca 30 minút.
12
Potom ich vyberieme, alobal otvoríme tak, aby nám nevytiekla šťava, a posypeme strúhaným parmezánom.
13
Vložíme späť do rúry a zapekáme ešte cca 20 minút.
14
Keď sú papriky a paradajky upečené, chvíľku necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
15
Dozdobíme vňaťou z mladej cibuľky.
16
Môžeme podávať s celozrnnou žemľou alebo domácim chlebom.
Tip: Ak vám ostane syrová zmes, môžete ju použiť aj ako nátierku.
Výživové hodnoty na 1 porciu (1 paradajka + 1 paprika + celozrnná žemľa (60 g)):
495 kcal
2081 kJ
T:
23 g
B:
25 g
S:
44 g
V:
5 g
Nech ti chutí 😊.
Množstvo inšpirácie nájdeš aj v našich kuchárskych knihách, stačí si len vybrať z nášho e-shopu.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.