Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Pečené paradajky a papriky plnené lahodnou syrovo-bryndzovou zmesou

95 min
4 porcie
plnené paradajky s bryndzou

Potrebujeme: 

  • 250 g mozzarelly
  • 125 g bryndze
  • 1 mladú cibuľku
  • hrsť čiernych olív
  • himalájsku/morskú soľ
  • sladkú červenú papriku
  • 4 ks paradajok
  • 4 ks paprík
  • olivový olej
  • strúhaný parmezán
  • 4 ks celozrnnej žemle
plnené paradajky s bryndzou

Záhrada mojej maminy je plná paradajok a paprík. Lečo nám už veľmi nechutí, tak som potrebovala vymyslieť niečo nové. Papriky a paradajky som naplnila syrovou zmesou a dala piecť do rúry. Je to výborná ľahká večera alebo obed.

Ako na to?

1

Mozzarellu nastrúhame do misky na jemnom strúhadle.

2

Pridáme bryndzu a najemno nakrájanú mladú cibuľku spolu s nakrájanými olivami.

3

Dochutíme trochou soli a červenou paprikou.

4

Všetko spolu dobre premiešame.

5

Z paradajok odrežeme vršok a lyžicou vyberieme vnútro, ktoré nakrájame a pridáme k syrovej zmesi.

6

Papriky odkrojíme pri stopke a vydlabeme.

7

Syrovú zmes dobre premiešame a lyžicou plníme vydlabané paradajky a papriky. Naplníme ich po okraj a odkrojené vršky dáme naspäť.

8

Pripravíme si alobal. Na každú papriku a paradajku zvlášť.

9

Alobal natrieme olivovým olejom a naplnené papriky a paradajky zabalíme.

10

Takto pripravené ich dáme do zapekacej misy a vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C.

11

Pečieme cca 30 minút.

12

Potom ich vyberieme, alobal otvoríme tak, aby nám nevytiekla šťava, a posypeme strúhaným parmezánom.

13

Vložíme späť do rúry a zapekáme ešte cca 20 minút.

14

Keď sú papriky a paradajky upečené, chvíľku necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

15

Dozdobíme vňaťou z mladej cibuľky.

16

Môžeme podávať s celozrnnou žemľou alebo domácim chlebom.

Tip: Ak vám ostane syrová zmes, môžete ju použiť aj ako nátierku.

Výživové hodnoty na 1 porciu (1 paradajka + 1 paprika + celozrnná žemľa (60 g)):

495 kcal

2081 kJ

T:

23 g

B:

25 g

S:

44 g

V:

5 g

recept na plnene papriky

Nech ti chutí 😊.

Množstvo inšpirácie nájdeš aj v našich kuchárskych knihách, stačí si len vybrať z nášho e-shopu.

zdravé recepty
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.