Rýchle a chutné jedlá mám najradšej. Hlavne teraz na jar sa snažím využívať čo najviac mladej zeleniny. A keďže sa skoro každý snaží pripraviť na letnú sezónu, chutný šalát plný bielkovín je naozaj to pravé.
Ako na to?
1
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na drobné kocky, osolíme.
2
Vložíme do misky, pridáme 1 lyžicu olivového oleja a lahôdkové droždie. Dobre spolu premiešame.
3
Na panvicu dáme druhú lyžicu olivového oleja, rozohrejeme ju a pridáme pripravené kuracie prsia. Opekáme dozlatista.
4
Kým sa mäso opeká, na taniere si prichystáme šalát, nakrájanú reďkovku, cherry paradajky a mladú cibuľku.
5
Na vrch šalátu uložíme opečené mäso a posypeme slnečnicovými semienkami.
Tip: Lahôdkové droždie kúpite v každom dobrom obchode, najmä v tých, kde sa zaoberajú zdravou stravou. Jedlo nielen dobre ochutí, ale vášmu organizmu dodá aj množstvo bielkovín, vlákniny, minerálov a vitamíny skupiny B.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
369 kcal
1552 kJ
T:
10 g
B:
54 g
S:
10 g
V:
5 g
Dobrú chuť :-)!
Množstvo výživných receptov, ktoré chutia skvelo a sú zdravé nájdeš aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.