Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Všeobecné
Stravovanie
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Parádne bezlepkové palacinky ako od babičky

NaN
bezlepkové palacinky
bezlepkové palacinky

Palacinky. Slané či sladké. So šľahačkou alebo so syrom. Jednoducho každá palacinka si získa tvoje chuťové poháriky. Vytvoriť nadýchanú, štíhlu a elegantnú palacinku však dá niekedy poriadne zabrať i „tradičným“ kuchárom. Lenže, čo ak som kuchár – celiatik? Nájsť správnu múku, ktorá hmotu spojí do nedeliteľného celku, a pritom z nej nebude "kameň"? Tak tomu sa hovorí skutočne výzva! Vyskúšaj, či som sa ti trafila do tvojho vkusu s týmto vyšperkovaným receptom :-).Ja milujem palacinky a o to väčšmi zápasenie s novými výzvami. Preto som neváhala a popasovala som sa s týmito nezbednými bezlepkovými múkami, ktoré sem-tam robia šarapatu. Nakoniec som sa dopracovala k požadovaným kritériám. Či presvedčím i teba o vychytaní „bezlepkových múch“,  to zistíš jedine, ak sa pustíš do prípravy tohto receptu.

Čo budeme potrebovať na 5 ks palaciniek?

  • 110 g bezlepkovej múky značky Schar „Mehl-Farine“
  • 2 vajcia
  • 2 PL roztopeného masla
  • 250 ml mandľového mlieka (alebo iného rastlinného)
  • štipku soli
  • 2 PL medu
  • 1 PL mletej škorice
  • 1 PL Ghee masla na smaženie

Ako na to?

1

V miske zmiešame múku, roztopené maslo, soľ, med a škoricu. Pomaly do tejto zmesi zľahka primiešame vyšľahané vajcia. Mlieko postupne prilievame a dobre rozšľaháme. Cesto necháme chvíľku odpočívať cca 5 minút.

2

Medzitým si rozohrejeme panvicu s trochou masla. Na dno panvice pridáme 3-4 lyžice cesta a rovnomerne ho rozlejeme. Znížime teplotu a smažíme ďalej, pokiaľ nie je palacinka pekne hnedá. Otočíme a postup opakujeme.

TIP: Podávame s gréckym jogurtom, domácim džemom a ovocím.

DSC_1509
DSC_1510
Tramdaradááá, môžeme servírovať. Uži si ich :-).
nová-kniha-blog-text2
Veronika Kašická
Redaktor vo Fitshaker
Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.