Ako postupovať, aby si vykúzlila skutočne nadýchanú konzistenciu a lahodnú chuť? Nechaj sa viesť Betkou v tomto videorecepte a bábovka sa ti zaručene vydarí!
Čo budeme potrebovať?
- 250 g mäkkého tvarohu
- 140 g bezlepkovej múky Schar typ mix C (prípadne špaldovej, ak nie si celiatička)
- 100 g bio trstinového cukru
- 100 g roztopeného masla
- 3 vajcia
- 3 PL holandského kakaa
- 1/2 prášku do pečiva bez fosfátov
- bio vanilkový cukor (voliteľné)
Na vysypanie formy:
- 2 PL masla na vymazanie formy
- cca 5 PL strúhaného sušeného kokosu
Ako budeme postupovať?
1. Vajíčka si vymixujeme s cukrom. Pridáme roztopené maslo a tvaroh. Znova rozmixujeme.
2. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva a dobre vymiešame.
3. Na záver pridáme kakao a prípadne aj vanilkový cukor. Všetko spolu rozmixujeme.
4. Cesto vylejeme do bábovkovej formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali kokosom. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 - 30 minút.
5. Na záver môžeme poliať horúcou čokoládou a posypať mandľovými lupienkami. Prípadne podávame s arašidovým či mandľovým maslom alebo s domácim džemom.
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.