Doba prípravy: 45 min.
Čo budeme potrebovať na 2 pizze?
- 200 ml vlažnej vody
- 20 g bio droždia
- štipka trstinového cukru (príp. kokosového)
- morskú/himalájsku soľ
- 350 g hladkej špaldovej múky
- 30 ml olivového oleja
- 2 lyžice čerstvého rozmarínu (príp. 1 lyžičku sušeného)
Na hruškovú oblohu:
- olivový olej na potretie
- 2 x 125 g mozzarelly
- morskú/himalájsku soľ
- rozmarín
- cca 3 ks kvalitná šunka (resp. voliteľné)
- 2 až 3 hrušky
Ako budeme postupovať?
2. Droždie rozmiešame a necháme chvíľku odstáť, kým sa na povrchu nevytvorí pena.
3. Do nádoby nasypeme múku, zvyšnú vodu (150 ml), olej a pripravený kvások.
4. Osolíme a okoreníme rozmarínom.
5. Cesto miesime, kým nevznikne elastická hmota. Rozdelíme ho na dva kusy a necháme nakysnúť.
6. Po vykysnutí polovicu cestoa rozvaľkáme a uložíme na olejom vymastený plech s priemerom 30 cm. Ak máme 2 rovnaké plechy, môžeme robiť obe pizze naraz, ak nie, robíme postupne.
7. Cesto potrieme olivovým olejom, na neho poukladáme mozzarellu, ktorú osolíme a jemne posypeme rozmarínom.
8. Syr posypeme na kocky nakrájanou šunkou, na ktorú poukladáme nakrájanú hrušku.
9. Pečieme pri teplote 200°C cca 10 až 15 minút.
Ďalšie kulinárske inšpirácie načerpaj z našej knihy Z fitka do kuchyne 1:
Hrušku môžeš nájsť aj v týchto receptoch:
Kuracie prsia s hruškou, rýchly obed hotový za 20 minút!
Nadýchaný pohánkový koláč s hruškami bez lepku!
Bezlepková obrátená hruškovo-maková torta
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz