Rýchly fit obed za 20 minút: Kuracie prsia s hruškou

Jabĺčka a hrušky nám už dozreli a okrem klasických koláčov si z nich môžeme pripraviť aj rôzné recepty s mäsom. V tomto recepte sú použité kuracie prsia, ku ktorým sa veľmi hodí sladká chuť ovocia. Recept je jednoduchý a rýchly, čo pri varení veľmi oceňujem. A určite aj ty. Pripomína mi nedeľné kura z detstva, kedy sa vždy podávalo s ryžou a domácim kompótom, no táto verzia je zdravšia a rýchlejšia. Ako prílohu som použila kuskus, ktorý je jemný a tak skvelo vynikne chuť hrušiek. Poď ho vyskúšať tiež. ;-)

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 500 g kvalitných kuracích pŕs
  • morskú/himalájsku soľ
  • grilovacie korenie podľa chuti
  • 4 väčšie hrušky
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 2 lyžičky trstinového cukru
  • 1 lyžicu kvalitného masla
  • čerstvý rozmarín

Ako budeme postupovať?

1. Na väčšej panvici rozohrejeme olivový olej.

2. Medzitým si nakrájame kuracie prsia na tenké plátky, osolíme a okoreníme ich z každej strany

3. Pridáme ich na panvicu, kde už máme horúci olej a opečieme z jednej strany 4 minúty.

4. Zatiaľ si nakrájame hrušky na plátky.

5. Otočíme prsia na druhú stranu a na panvicu pridáme aj nakrájané hrušky.

6. Pridáme biele víno a necháme odpariť alkohol, to je cca ďalšie 4 minúty.

7. Do zmesi pridáme trstinový cukor, vtedy sa nám vytvorí čosi ako sirup.

8. Na koniec už len pridáme maslo a necháme omáčku troška zhustnúť (2-3 minúty).

9. Ozdobíme troškou rozmarínu a podávame s uvareným kuskusom.

 

TIP: Namiesto hrušiek môžeme použiť aj jablká, prípadne použiť kombináciu oboch. Na spestrenie môžme pridať aj hrozienka alebo sušené brusnice.

kura s hruskami

 

kura s hruskami

 

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Množstvo skvelých receptov nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:

kucharska kniha z fitka do kuchyne special

 

Kuracinku si môžeš pripraviť aj takto:

Kuracie prsia na koreňovej zelenine s hrachovou kašou

Kurací šalát s pečenou tekvicou hokkaido

Kuracie na mede s ryžou natural

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 17/10/2017 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaPotréningovéRecepty   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre