Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Obložená žemľa s jablkami, chrumkavou cibuľkou a vajíčkom

15 min
2 porcie
žemla recept

Potrebujeme: 

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 červenú cibuľu
  • 2 vajíčka
  • 2 celozrnné žemle
  • 4 plátky syra čedaru
  • kučeravý šalát/rukolu/špenát/ľadový šalát/valeriánku poľnú (poľníček)
  • 4 lyžice ľubovoľne zvolenej príchute – kečupu, barbecue omáčky, grilovacej omáčky, omáčky čili...
  • 1 jablko
žemla recept

Vynikajúca raňajková zapečená žemľa s nakrájaným jablkom, syrom čedarom, chrumkavou cibuľou, šalátom a vajíčkom – zážitok v ústach, ktorý si môžeš dopriať a vychutnať v ktorúkoľvek hodinu.

Táto zapečená žemľa sa chystá potešiť tvoje chuťové poháriky najlepším možným spôsobom. Keď sa zahryzneš, je to, akoby si zaborila zuby do sladkej chrumkavej fantázie. Raňajky? Obed? Večera? Túto žemľu nazývam jedlom kedykoľvek počas dňa.

Ako na to?

1

Olej zohrejeme na panvici na stredne vysokú teplotu. Pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu a za občasného miešania opekáme, kým nebude chrumkavá a hnedá, cca 8 – 10 minút.

2

Medzitým si z vajíčok spravíme volské oká.

3

Na ďalšej panvici si nachrumkavo opečieme rozkrojené žemle. Potom ešte pridáme na všetky 4 strany syr a chvíľku opekáme. Potom už môžeme plniť.

4

Na syr si natrieme, čo máme radi, potom navrstvíme na tenké polmesiačiky nakrájané jablká, chrumkavú cibuľku, šalát a vajíčko. Rozkrojíme a podávame.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

575 kcal

2416 kJ

T:

23 g

B:

18 g

S:

70 g

V:

5 g

plnená žemla
žemľa

Dobrú chuť 😊.

Vianoce sa blížia a ty premýšľaš čím môžeš obdarovať svojich blízkych? U nás v e-shope si jednoznačne vyberieš svoj fit vianočný darček, či už pre niekoho z rodiny alebo aj pre seba 😉.

darčeky na vianoce
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.