Rýchly a ľahký raňajkový toast s bylinkovým gréckym jogurtom a nakrájanými vajíčkami. Ľahké pokvapkanie olivového oleja, štedrá ozdoba bylín a zrazu je skromný vaječný toast elegantným jedlom.
Ako na to?
1
Vajíčka si uvaríme natvrdo.
2
Bazalku, petržlenovú vňať, pažítku si nakrájame najemno. Pridáme ich do jogurtu, ochutíme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Miešame, kým sa všetko nespojí.
3
Na panvici si roztopíme maslo a opečieme chlebík/toast nachrumkavo.
4
Na pečený chlebík dáme bylinkový jogurt, vajíčka, môžeme pridať šalát. Posypeme s bylinkami a polejeme olivovým olejom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
626 kcal
2629 kJ
T:
38 g
B:
26 g
S:
42 g
V:
4 g
Nech ti chutí 😊.
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz