Tento nepečený orieškový cheesecake sa dá pripraviť za pár minút pomocou mixéra alebo kuchynského robota. Má ľahký orechovo-škoricový korpus, orieškovo-tvarohovú plnku a zistila som, že aj bez horkej čokolády, ktorú som použila, by chutil úžasne lahodne.
Napriek bohatej a dekadentnej chuti je tento koláč vhodný aj pre alergikov, vegetariánov, je paleo priateľský, bezlepkový, bez obilnín, vajec, rafinovaného cukru. Proste ho môže vychutnať takmer každý.
Čas prípravy
- 20 minútpríprava
- 1 hodinachladnutie
Ako na to?
1
Najprv pripravíme korpus. V mixéri si rozmixujeme orechy, škoricu a soľ. Mixujeme, kým orechy nie sú najemno pomleté, všetko sa musí pekne spojiť.
2
Orechovú zmes pokvapkáme medom a mixujeme, kým zmes nevytvorí veľké, vlhké zhluky.
3
Spodok tortovej formy s priemerom 18 cm vystelieme papierom na pečenie. Potom vysypeme orechovú zmes do formy a pomocou čistých rúk ju roztlačíme do rovnomernej vrstvy.
4
Na prípravu plnky vložíme do mixéra orechové maslo, jogurt a miešame na strednej rýchlosti dohladka, asi 30 sekúnd.
5
Pridáme rozpustený kokosový olej a miešame, kým sa nespojí, asi 10 sekúnd.
6
Náplň nalejeme na korpus a rozotrieme ju do rovnomernej vrstvy. Umiestnime do mrazničky, kým nestuhne, asi 30 minút, alebo do chladničky na 1-2 hodiny.
7
Podávame s ľubovoľnou polevou alebo pokojne aj čisté. Ja som použila rozpustenú horkú čokoládu, ale ak môžem odporučiť, bez nej je to chuťovo tiež dobré. Ja som jej použila viac, tak možno aj preto je v koláči výrazná. Dobre bude fungovať aj jemný orechový posyp alebo pred podávaním každý kúsok poliať orechovým maslom.
Príjemné maškrtenie :-)!
Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz