Nepečené orechové rezy bez múky – skvelé pohostenie nielen na Silvestra

Hľadáš teraz tip na sladké pohostenie? Tieto orechové rezy sa hodia na každú dobrú party, oslavu či ako pohostenie na konci roka. Môžeš ich nakrájať na malinké kúsky a vzniknú z toho dokonalé sladké jednohubky. A ak budú medzi hosťami aj deti od 2 rokov, môžeš im to tiež bez výčitiek ponúknuť. Tak si poď pozrieť recept. ;-)

Počet kusov:  forma 22 x 8 cm

Doba prípravy: cca 1 hodina + vychladnúť cez noc

Čo budeme potrebovať?

  • 2 hrnčeky namočených sušených datlí
  • 2 hrnčeky vlašských orechov
  • 2 banány
  • 250 g kvalitnej horkej čokolády
  • 3 lyžice kokosového oleja
  • štipku soli

Ako budeme postupovať?

1. Koláč potrebuje chladnúť, preto ho odporúčam pripraviť večer, aby bol na druhý deň hotový.

2. Datle namočíme na 10-15 minút. V mixéry rozmixujeme spolu namočené datle a orechy.

3. Ak je zmes veľmi hustá prilejeme trošku vody. Mixujeme, kým sa zmes nespojí, nemusí byť pomletá na úplne malé kúsky.

4. Zmes rozotrieme na papieri na pečenie rukami tak,  aby sme ju mohli rozdeliť na dve polovice (rozmer formy). Dáme stuhnúť na 15 minút do chladničky.

5. Formu o rozmere 22 x 8 cm vystelieme papierom na pečenie tak, aby papier presahoval cez formu. Je to z dôvodu, aby sa koláč ľahšie vyberal.

6. Stuhnutú zmes rozdelíme. Prvú dáme do formy, na ňu naukladáme na kolieska nakrájaný banán.

7. Vo vodnom kúpeli rozpustím horkú čokoládu s kokosovým olejom. Polovicu čokolády nalejeme na prvú vrstvu. Opäť dáme stuhnúť do chladničky na 15 minút.

8. Na stuhnutú zmes položíme zvyšnú časť, ktorú zalejeme čokoládou a posypeme nakrájanými orechmi a jemne posypeme soľou pre zvýraznenie chute.

9. Naposledy chladíme a podávame. Koláč uchovávame v chladničke.

 

 orechové rezy

 

orechový zákusok

 

vianočné koláče

Nech všetkým hosťom chutí! :-)

 

Ďalšie skvelé nápady na chuťovky na každú oslavu a iné zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách:

fit recepty

 

Aj tieto pochúťky môžeš urobiť napríklad na Silvestra:

Bezlepkové kokosky s čokoládou – zachutí aj deťom aj ostatným návštevám

Jablkové tyčinky so škoricou a klinčekmi – výborné nielen na vianočné obdobie

Domáce horúce jabĺčko – chutný nápoj, výborný najmä v zime

Hruškový punč – skvelý na každú dobrú party

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 24/12/2018 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovVianočné   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre