Pri príprave tohto pudingu som popravde nevedela, čo čakať. Bude to husté? Nebude tam cítiť kúsky datlí? Bude to vôbec pripomínať puding? A viete čo? Nemohlo to dopadnúť lepšie.
Zaslúži si názov puding, lebo je hustý, ale s jemnou štruktúrou. O datliach ani nebudeš vedieť. A tá úúúúžasná čokoládová chuť 😊.
Puding je zahustený a osladený datľami a trochou medu. Zvyšok je len mlieko plus tmavá čokoláda. Veľmi jednoduché je tiež urobiť z toho vegánsku pochúťku.
Ako na to?
1
V hrnci zmiešame kakao, soľ, jemne nasekanú čokoládu a mlieko. Miešame na miernom ohni, kým nebude zmes hladká a čokoláda sa úplne neroztopí. Odstavíme z ohňa a vmiešame vanilku a med.
2
Na jemnejšiu konzistenciu si môžeme na 10 minút datle namočiť do vriacej vody. Pridáme ich do čokoládovej zmesi a ponorným mixérom všetko rozmixujeme na hladkú kašu.
3
Nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť. Odporúčam pripraviť večer a ráno môžeme puding rovno vychutnať.
4
Podávame s ľubovoľnou polevou, ovocím či orechmi.
TIP: Určite môžeme použiť bezmliečnu čokoládu, kokosové mlieko a kokosovú šľahačku a celé to urobiť vegánske (tuk z kokosu to navyše ešte zahustí na penu).
Výživové hodnoty na 1 porciu:
527 kcal
2404 kJ
T:
20 g
B:
15 g
S:
81 g
V:
6 g
Nech ti chutí 😊!
Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz