Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Hustý domáci čokoládový puding s datľami

15 min
2 porcie
čokoládový puding

Potrebujeme: 

  • ¼ šálky kvalitného kakaa
  • štipku soli
  • ¼ šálky horkej čokolády
  • ¾ šálky mlieka podľa vlastného výberu
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžicu medu alebo javorového sirupu
  • 10 až 15 ks vykôstkovaných datlí
čokoládový puding

Pri príprave tohto pudingu som popravde nevedela, čo čakať. Bude to husté? Nebude tam cítiť kúsky datlí? Bude to vôbec pripomínať puding? A viete čo? Nemohlo to dopadnúť lepšie.

Zaslúži si názov puding, lebo je hustý, ale s jemnou štruktúrou. O datliach ani nebudeš vedieť. A tá úúúúžasná čokoládová chuť 😊.

Puding je zahustený a osladený datľami a trochou medu. Zvyšok je len mlieko plus tmavá čokoláda. Veľmi jednoduché je tiež urobiť z toho vegánsku pochúťku.

Ako na to?

1

V hrnci zmiešame kakao, soľ, jemne nasekanú čokoládu a mlieko. Miešame na miernom ohni, kým nebude zmes hladká a čokoláda sa úplne neroztopí. Odstavíme z ohňa a vmiešame vanilku a med.

2

Na jemnejšiu konzistenciu si môžeme na 10 minút datle namočiť do vriacej vody. Pridáme ich do čokoládovej zmesi a ponorným mixérom všetko rozmixujeme na hladkú kašu.

3

Nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť. Odporúčam pripraviť večer a ráno môžeme puding rovno vychutnať.

4

Podávame s ľubovoľnou polevou, ovocím či orechmi.

TIP: Určite môžeme použiť bezmliečnu čokoládu, kokosové mlieko a kokosovú šľahačku a celé to urobiť vegánske (tuk z kokosu to navyše ešte zahustí na penu).

Výživové hodnoty na 1 porciu:

527 kcal

2404 kJ

T:

20 g

B:

15 g

S:

81 g

V:

6 g

čokoladovy puding

Nech ti chutí 😊!

Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.

zdravé recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.