Čas prípravy: 75 minút
Čo budeme potrebovať na 40 ks?
- 300 g mrkvy
- 300 g celozrnnej múky
- 250 g kvalitného masla
- 3/4 balíčka prášku do pečiva bez fosfátov
- 1 vajíčko na potretie
- domáci slivkový lekvár (alebo iný hustý džem či tvaroh pre menej kalorickú verziu)
- pár lyžíc trstinového cukru alebo cukru z kokosových kvetov
- vanilkový struk
Ako budeme postupovať?
2. Cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorčeky. Na každý štvorček pridávame lyžičkou lekvár, prehneme cez polovicu a dobre pritlačíme. Okraje zdobíme koncom vidličky.
3. Pripravené mrkvovníky potrieme vajíčkom a necháme piecť pri teplote 180 stupňov do zlatista.
4. Ešte teplé obaľujeme v pomletom trstinovom cukre, ktorý sme zmiešali s pár zrniečkami vanilky.
Skvelé zdravé dobroty nájdeš aj v našich 7 kuchárskych knihách:
Ďalšie jednoduché pečivo za pár minút na stole:
Bleskové cookies zo 4 ingrediencií
Linecké srdiečka plné lásky
Orieškové koláčiky pre bezlepkáčov
Milujem poctivé veci, nechávam sa inšpirovať šikovnými ľuďmi a bavím sa knižkami, varením a ďalšími maličkosťami, ktoré prináša každý deň. Robím veci, ktoré mi prinášajú radosť a tie zvyšné obmedzujem na minimum. :-) Som veľký fanúšik dobrého jedla, kvalitných potravín, pozitívneho myslenia a všetkého zdravého. A myšlienky z týchto oblastí budem s vami rada zdieľať.