
Niet tradičnejšieho jesenného ovocia ako sú hrušky. A preto som pre teba pripravila práve tento hruškový koláč, ktorým môžeš s láskou vítať jeseň. Je nadýchaný ako perinka, pod ktorú sa počas týchto sychravých dní často schovávame. Pokiaľ do neho pridáš i mletú škoricu, zahreje ťa i bez periny. A ešte jedna dobrá správa na záver. Vhodný je i pre celiatikov, pretože sa skladá len z pohánkovej múky.
Doba prípravy: cca 40-45 minút
Doba prípravy: cca 40-45 minút
Čo budeme potrebovať na 12 ks?
- 4 vajíčka
- 120 g jemne namletého trstinového cukru
- 100 ml vlažnej vody
- 100 ml roztopeného kokosového oleja
- 160 g pohánkovej múky
- 2 lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
- 50 g kvalitného kakaa
- 2 lyžice kvalitného masla na vymazanie formy
- 5 lyžíc strúhaného kokosu na vysypanie formy
- 4 stredne veľké hrušky
- 2 lyžice kvalitného medu (voliteľné)
Ako budeme postupovať?
1. Žĺtka s cukrom vymiešame dopenista.
2. Postupne prilievame striedavo vodu a olej.
3. Po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom.
4. Nakoniec do cesta zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Ak máme radi sladšie koláče, môžeme do cesta primiešať zľahka med.
5. Vylejeme do formy o priemere 25 cm, ktorú sme predtým vymazali maslom a vysypali strúhaným kokosom.
6. Na vrch poukladáme umyté a na kocky nakrájané hrušky.
7. Necháme piecť vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 165°C po dobu 30 až 35 minút. Ak nemáme teplovzdušnú rúru, odporúčame piecť tradične pri 180°C.
TIP: Ak nedáme med do cesta, môžeme ním pokvapkať upečený kúsok koláča pri servírovaní.
2. Postupne prilievame striedavo vodu a olej.
3. Po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom.
4. Nakoniec do cesta zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Ak máme radi sladšie koláče, môžeme do cesta primiešať zľahka med.
5. Vylejeme do formy o priemere 25 cm, ktorú sme predtým vymazali maslom a vysypali strúhaným kokosom.
6. Na vrch poukladáme umyté a na kocky nakrájané hrušky.
7. Necháme piecť vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 165°C po dobu 30 až 35 minút. Ak nemáme teplovzdušnú rúru, odporúčame piecť tradične pri 180°C.
TIP: Ak nedáme med do cesta, môžeme ním pokvapkať upečený kúsok koláča pri servírovaní.


Prajem ti dobrú chuť! :-)
Fantastické recepty nielen na jesenné fitness koláčiky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Fantastické recepty nielen na jesenné fitness koláčiky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Hrušku nájdeš aj v týchto receptoch:
Bezlepkový obrátený hruškovo-makový koláč
Krehký orechovo-hruškový koláč
Bezmúkový čokoládovo-hruškový fit koláč
Veronika Kašická
Redaktor vo Fitshaker
Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.